Tweede ronde van ICT-bootcamps start met infosessies in augustus en september

- David Van Waeyenberghe

Het Kenniscentrum Digisprong organiseert de ICT-bootcamps om de ICT-competenties van ICT-coördinatoren en ICT-teams te vergroten. Het Kenniscentrum nam Fourcast for Education onder de arm om de opleidingen vorm te geven. Op dinsdag 29 augustus en donderdag 21 september vinden infomomenten plaats voor geïnteresseerde directies en scholenteams.

De eerste inschrijfronde stopte in maart. Toch kunnen scholen ook volgend jaar deelnemen aan één van de twee trajecten. De overheidsopdracht ‘Bootcamps’ bestaat uit twee percelen. Een eerste perceel professionaliseert schoolteams om de digitale transitie in het basisonderwijs te bevorderen. Een tweede perceel richt zich op de professionalisering van ICT-teams uit alle onderwijsniveaus (met uitzondering van het hoger onderwijs).

Tweede ronde

Fourcast for Education, dat de overheidsopdracht binnenhaalde, sloot in maart de inschrijvingen voor de eerste golf af. De opleider gaat vanaf september de eerste scholen en schoolteams begeleiden in één van beide trajecten. In maart was al duidelijk dat er meer scholen interesse hadden in een professionelere aanpak van het ICT-beleid. Daarom organiseert het Kenniscentrum Digisprong in samenwerking met Fourcast twee infosessies.

De sessies vinden plaats op:

  • Dinsdag 29 augustus om 10 uur – inschrijven kan hier
  • Donderdag 21 september om 14u30 – inschrijven kan hier

De online infosessies zullen ongeveer een uur duren. Inschrijven kan tot een dag voor het evenement. Dankzij de overheidsopdracht kan een school kosteloos een ICT-professionaliseringstraject volgen. Om mee te doen aan de tweede bootcampronde moet de school, na het indienen van een dossier, uitgekozen worden op basis van vastgelegde parameters. De tweede ronde start in principe na de kerstvakantie.

lees ook

Minister Ben Weyts: ‘ICT-coördinatoren zijn de Messi en Neymar van de school’

Fourcast voorziet nog een derde bootcampronde (ook opgenomen in de overheidsopdracht) voor de scholen en scholenteams. Inschrijven voor die derde fase zal in principe vanaf nieuwjaar mogelijk zijn. Het is alleszins de bedoeling om het derde bootcamp tegen eind 2024 af te ronden.

Meer informatie over de tweede ronde vind je hier.