Kenniscentrum Digisprong en Telenet organiseren online infosessies rond raamovereenkomst

- David Van Waeyenberghe

De Vlaamse overheid en Telenet sloten onlangs een raamovereenkomst af voor duurzaam en schaalbaar internet op school. Veel scholen blijken met vragen te worstelen over ‘Fiber to the School’. Daarom organiseren het Kenniscentrum Digisprong en Telenet online infosessies.

Dat België op vlak van internetconnectiviteit in scholen achteraan bengelt, schreven we al bij de voorstelling van de raamovereenkomst. In 2025 moet elke school in de Europese Unie minstens toegang hebben tot een supersnelle, veilige en betrouwbare symmetrische glasvezelverbinding. Daarom sloot de Vlaamse overheid de overeenkomst Schoolnet+ Fiber af met telecomoperator Telenet. Het contract loopt voor een periode van vier jaar. Elke school en centrum voor volwassenenonderwijs kan intekenen op het raamcontract.

Infosessies

Het Kenniscentrum Digisprong organiseert in juni enkele online infosessies om geïnteresseerde scholen zo goed mogelijk te informeren. Dergelijke sessies zijn gebruikelijk bij raamovereenkomsten. Al zaten sommige scholen voor dit onderwerp al langer met vragen. Het gaat dan ook om een aanzienlijke investering vanuit de school, ook al zijn de prijzen volgens Telenet en de Vlaamse overheid bijzonder scherp.

De online sessies (1 uur) vinden plaats op:

  • Woensdag 7 juni om 13 uur
  • Donderdag 8 juni om 11 uur
  • Dinsdag 13 juni om 14 uur
  • Donderdag 15 juni om 16 uur

lees ook

Raamcontract met Telenet moet meer scholen aan supersnel internet helpen

Inschrijvingen

Tijdens de sessies komt vooral Telenet aan het woord. Het Kenniscentrum begint met een openingswoord, gevolgd door duiding van het aanbod en de raamovereenkomst door Telenet. Aansluitend kunnen deelnemers aan de sessie vragen stellen. Meer informatie is verkrijgbaar via de website van het departement Onderwijs.

Verplicht inschrijven kan enkel via dit formulier, tot uiterlijk de dag voor de infosessie.