Leer ‘samenwerken zoals Googlers doen’ op YouTube

- Ilene Langen

Google for Education biedt op YouTube heel wat filmpjes aan om beter te leren (samen)werken in de cloud.

Dankzij de afspeellijst ‘Samenwerken zoals Googlers doen’ op het YouTubekanaal van Google for Education kan je beter leren werken in de cloud, maar ook efficiënter communiceren met je collega’s.

Handige handleidingen

Zo zijn er 6 korte video’s te vinden waarin je meer informatie krijgt over Google Chat, Gmail, Google Meet, Google Formulieren, Productiviteit en Smart Canvas. De filmpjes duren maximaal 10 minuten en leren je op korte tijd bij wat je moet weten over Google.

Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om te leren hoe je mailbox overzichtelijk in te delen, uitnodigingen aan je agenda toe te voegen, maar ook hoe je de instellingen van Google Meet op punt kan zetten.

lees ook

Nieuwe mogelijkheden in Google Meet voor beheerders

Samenwerken

Daarnaast leer je in de video’s hoe je makkelijk collega’s kan taggen in Google documenten, takenlijsten opstelt en alle media aan elkaar koppelt. Zo kan je bijvoorbeeld collega’s snel even mailen vanuit een document wanneer je een vraag hebt.  

Ken je iemand die nog wat meer kennis over Google kan gebruiken? Dan zijn deze video’s zeker een goede basis om mee te starten.

lees ook

Kenniscentrum Digisprong lanceert privacyhandleiding Google Workspace