Samenwerking Van In en Microsoft Europees uitgerold voor Vlaamse Bingel

- David Van Waeyenberghe

Sanoma Learning en Microsoft gaan samenwerken op Europees vlak. Sanoma Learning is marktleider in leermiddelen voor het basis- en secundair onderwijs in Europa, en moederbedrijf van het Belgische Van In. samenwerking slaat op de leermiddelen van Sanoma, de Learning Accelerators van Microsoft, en de integratie met Teams.

Concreet moet de samenwerking leerinhoud en lesmaterialen toegankelijker en beschikbaarder maken binnen leersystemen die al gebruikt worden op school. Het eerste resultaat van de samenwerking was de integratie van de Insluitende Lezer in Bingel. Nu rolt op Europees vlak de integratie uit van Microsoft-technologie en Sanoma leerplatformen en andere leermiddelen, wat ook tot een verminderde administratieve last voor leerkrachten moet leiden.

Bingel gaat Europees

Het Vlaamse digitale leerplatform voor basisonderwijs Bingel kwam als eerste aan de beurt. Na scholen in België, Nederland, Finland, Zweden en Spanje wordt het platform nu over heel Europa uitgerold. “De samenwerking met Microsoft helpt ons de toegankelijkheid en beschikbaarheid van onze leerinhoud en lesmaterialen te verbeteren binnen de oplossingen die al vandaag al worden gebruikt op school”, zegt Daan van Zanten, Chief Product Officer van Sanoma Learning.

“Dankzij deze verbinding hebben we toegang tot de innovatieve oplossingen van Microsoft en kunnen we hun knowhow combineren met onze pedagogische expertise. Op die manier kunnen we ons focussen op waar we goed in zijn: het creëren van kwalitatief lesmateriaal voor blended learning en de digitale leerplatformen waar we bekend om staan bij scholen in heel Europa.”

Insluitende Lezer standaard in Bingel

Microsoft zal dus de leerversnellers integreren in de leermiddelen van Sanoma. Om te beginnen met de Insluitende Lezer in Bingel. Die Insluitende Lezer is een cognitief hulpmiddel dat helpt bij lezen en begrijpend lezen, en ondersteunt een inclusieve leeromgeving. De toepassing werd al geïntegreerd in de oefen-app Bingel Raket, en binnen het gegamificeerd leerplatform Bingel. Het zal ook beschikbaar worden gemaakt in andere leermiddelen in Zweden, Finland, Polen, Italië, Spanje en Nederland.

lees ook

Microsoft introduceert ‘Leerversnellers’ tijdens Reimagine Education

“We zijn verheugd om samen te werken met Sanoma Learning om het beste van Microsoft-technologie naar hun innovatieve leerplatformen te brengen. Door Microsoft Teams en Leerversnellers, zoals de Insluitende Lezer, te integreren, kunnen we leerkrachten en leerlingen voorzien van nog boeiendere en meer inclusieve leerervaringen”, besluit Serena Sacks-Mandel, Global Chief Technology Officer for Education bij Microsoft.