Acer breidt laptop-lijn uit met Chromebook Plus 514

- David Van Waeyenberghe

Foto's: Acer

De nieuwe Chomebook Plus 514 is uitgerust met een i3-N305-processor, 300 nit Full HD-scherm (14 inch) en heeft een batterijduur van elf uur. De Chromebook is in Europa beschikbaar vanaf juni met een prijssetting vanaf 479 euro.

Acer heeft het laptopassortiment uitgebreid met de Chromebook Plus 514. Dit model moet in de eerste plaats studenten een prestatiegericht, duurzaam en compact toestel bieden waarmee ze volgens de producent ‘meer kunnen doen met de AI-mogelijkheden van ChromeOS’. Acer zorgde naast een lange batterijduur (11) voor een boost in de hardware-ontwerpen. Zo combineert het toestel een verbeterd beeldscherm en camera’s met krachtige productiviteit.

I3-N305

De nieuwe Chromebook Plus 514 beschikt over een i3-N305-processor en 8GB LPDDR5 RAM, wat het toestel geschikt maakt voor interactieve prestaties, multitasking en het gebruik van ingebouwd AI-apps zoals Google Docs en Foto’s. Ook het maken van filmpjes met LumaFusion mag geen probleem zijn volgens de fabrikant. De Chromebook gaat ongeveer elf uur mee en is uitgerust met een snelladende batterij.

Het 14-inch Full HD scherm is voorzien van IPS-technologie, beschikt over een helderheid van 300 nits en brede inkijkhoeken. Daardoor is het scherm prima om het AI-gedreven grafische palet van ontwerp- en fotobewerkingsapps (Magic Eraser, Adobe PhotoShop, etc.) te ondersteunen. De Chromebook is trouwens te verkrijgen in modellen met en zonder touchscreen en heeft standaard een antireflectiecoating.

Duurzaam lichtgewicht

De Acer Chromebook Plus is met 1,43 kg en een dikte van 20,5 mm (conform aan de Amerikaanse MIL-standaarden) een lichtgewicht bestand tegen slijtage. Het toestel bevat verschillende gerecycleerde materialen zoals het OceanGlass-touchpad gemaakt van plastic oceaanafval. De verpakking is gemaakt uit duurzame materialen en met het energiezuinig ontwerp voldoet de Chromebook aan de Energy Star-certificering.

Het toestel is verkrijgbaar met Chrome Education Upgrade, voor eenvoudiger apparaatbeheer op scholen. De Chromebook leent zich als toestel voor docenten en personeel, maar eveneens voor studenten in het hoger onderwijs. Beheerders kunnen eenvoudig beveiligingsconfiguraties implementeren om de school(omgeving) te beschermen tegen bedreigingen. Er is eveneens een Enterprise-versie beschikbaar waarmee de meer zakelijke mogelijkheden van ChromeOs worden ontgrendeld.

Enkele specificaties op een rijtje:

  • 14-inch Full HD-scherm met IPS-technologie
  • I3-N305-processor
  • 8 GB SDRAM
  • Tot 512 GB opslag PCle Gen 3
  • Wifi 6E, Bluetooth 5.2
  • 2 USB-C poorten met DisplayPort-ondersteuning
  • 2 USB-A poorten
  • MicroSD-kaartlezer
  • 1080p HD camera met privacyshutter en tijdelijke ruisonderdrukking

lees ook

Google verlengt automatische Chromebook-updates naar 10 jaar

De Acer Chomebook Plus 514 is bij ons vanaf juni verkrijgbaar. De basisprijs is ingesteld op 479 euro. Exacte specs, prijzen en beschikbaarheid kunnen nog variëren per regio. Meer info via de website van Acer.