Acer lanceert drie nieuwe TravelMate-laptops voor onderwijs

- David Van Waeyenberghe

De robuuste laptops zijn gemaakt uit gerecycleerde materialen, bestand tegen een stootje en moeten vermoeide ogen helpen verminderen.

De Taiwanese computerproducent Acer heeft drie nieuwe laptops toegevoegd aan de Windows 11 Education-serie. De toestellen zijn ontworpen om de leerervaringen van de student te verbeteren en de productiviteit te verhogen, zowel op school als thuis. De nieuwe laptops worden geleverd met nieuwe User Sensing Software om digitale oogvermoeidheid te verminderen en gegevensbeveiliging te waarborgen. De toestellen zijn vanaf maart verkrijgbaar.

Militair niveau

“De laptops van het TravelMate B-gamma voldoen aan de duurzaamheidsnormen van militair niveau”, aldus Acer. Zo zijn de toestellen valbestendig van een hoogte tot 122 centimeter en beschikken ze over interne componenten die beschermen tegen schade. De webcams zijn voorzien van een camerasluiter voor extra privacybescherming. Met de Acer ‘Earthion’-missie in het achterhoofd zijn de laptops vervaardigd uit gerecycleerd materiaal, kregen ze het EPEAT-ecolabel en zijn ze op duuzaamheid gecertificeerd via het TCO-label.

“Deze erkenningen weerspiegelen de voortdurende inzet van Acer om de milieuomstandigheden te helpen verbeteren via milieuvriendelijke innovaties en bedrijfsmodellen”, gaat het persbericht verder. “Ze zijn de touchpads gemaakt uit gestroomlijnd OceanGlass en zijn de voorgevormde pulpverpakkingen gemaakt uit gerecycleerd papier.

Betere computergewoontes

Acer levert de drie nieuwe laptops standaard met de User Sensing Software. Die is ontworpen om de privacy van leerlingen te beschermen en hen betere gewoontes te helpen ontwikkelen bij het gebruik van hun laptops. Zo herinnert de Break Reminder hen er regelmatig aan om een pauze te nemen om zo het stressniveau en vermoeide ogen te helpen verminderen. De nieuwe technologie omvat eveneens een schermafstandsherinnering die gebruikers waarschuwt wanneer ze te dicht bij het scherm zijn.

lees ook

Acer TravelMate Spin B3 review: aan de slag met Windows 11 SE

De software voorziet ook een AutoLock-mogelijkheid. Die zorgt er, via ingebouwde sensoren, voor dat het scherm van de laptop automatisch vergrendelt wanneer de gebruiker weg stapt. Die ingebouwde nabijheidssensoren zorgen voor een nauwkeurige detectie van de gebruiker door op basis van bereik en beweging.

TravelMate B5 14

Dankzij de nieuwe generatie IntelCore i3-n305 processoren en tot 7,5 uur batterijduur is de Acer TravelMate B5 14 een prima toestel voor studenten van eender welk niveau. Om blended learning en videovergaderingen aantrekkelijker te maken, beschikt de B5 14 over een 14 inch Full HD-scherm, een extra HDR-camera en twee digitale microfoons voorzien van AI geluidsreductietechnologie. Daardoor wordt het achtergrondgeluid tijdens een gesprek onderdrukt.

Met de meeste recente update van Windows 11 hebben leerlingen toegang tot functies zoals Focus-sessies en snelle lay-outs die het dagelijks werken moeten vergemakkelijken. De TravelMate B5 14 is uitgerust met twee USB 3.2 Gen 1 Type A-poorten, één USB 3.2 Gen 1 Type-C-connector, Wi-Fi 6E en 2×2 MU-MIMO voor snelle netwerkconnectiviteit.

TravelMate B3 11 en TravelMate B3 Spin 11

De B3-serie is uitgebreid met twee  schoollaptops die bedoeld zijn om extra bescherming te bieden aan leerlingen in het lager en middelbaar onderwijs. De toestellen zijn voorgeïnstalleerd met Windows 11 Pro Education of Windows 11 SE en aangedreven door een Intel N200 Processor. Ze bevatten verschillende verbeterde privacy-instellingen en moderne onderwijstoepassingen om samenwerken en inclusief leren te bevorderen.

ICT-coördinatoren kunnen de toestellen eenvoudig beheren via de clouddiensten en de integratie van software- en hardwarebeveiligingsfuncties. De toestellen zijn zo ontworpen dat ze tegen een stootje kunnen maar tegelijk als lichtgewicht (respectievelijk 1,4 en 1,5 kg) aanvoelen. Het optionele 11,6 inch touchscreen van de B3 Spin 11 is beschermd door Gorilla Glass. Het touchscreen is compatibel met de Wacom AES-stylus. Zowel de B3 Spin 11 (10 uur) als B3 (9,5 uur) hebben een lange batterijduur en zijn voorzien van de nieuwste connectiviteitspoorten.

Prijs

De Acer TravelMate laptops zijn vanaf maart in Europa verkrijgbaar. Voor de B5 14 is de prijs vastgesteld op 399 euro. De TravelMate B3 Spin 11 en B3 11 zullen 349 euro kosten. De prijzen kunnen nog variëren per regio, meldt Acer.