Microsoft lanceert Learn Educator Center voor onderwijsprofessionals

- Ilene Langen

Onderwijsprofessionals hebben zich de afgelopen jaren in snel tempo moeten bijscholen omtrent digitalisering en dat is ook Microsoft niet ontgaan. Om hen nog beter te kunnen ondersteunen, lanceert het bedrijf nu het Microsoft Learn Educator Center.

Hybride leren, blended leren en educatieve technologie: het is ons allemaal niet vreemd. Sinds de coronapandemie werd van leerkrachten verwacht zomaar over te kunnen schakelen van fysiek naar digitaal onderwijs.

Publieke preview

Om alle onderwijsprofessionals hier echter nog beter in te kunnen ondersteunen, introduceert Microsoft nu zijn Learn Educator Center. Hoewel enkel nog maar de preview beschikbaar is, kan je nu al je digitale skills opkrikken en bijleren over verschillende technologieën. Weliswaar deze van Microsoft.

Waardige vervanger

Uiteindelijk zal het nieuwe centrum het Microsoft Educator Center vervangen. Microsoft maakt er werk van alle cursussen en leerpaden zo snel mogelijk over te zetten naar Microsoft Learn. Het nieuwe platform zal echter uitgebreidere content voorzien dan het Educator Center, en dat allemaal gratis.


Lees ook: Nieuw Microsoft Educator Center – Schoolit


Makkelijke (of moeilijke) modules

Je kan zelf je traject uitbouwen en specifieke technische vaardigheden bijspijkeren. Er zijn modules beschikbaar als ‘STEM en codering’, maar ook ‘Inleiding tot basisinformatie over Azure’.

Op de browsepagina vind je makkelijk waar je naar zoekt en kan je aangeven of je een leerkracht, ICT-coördinator of schoolleider bent. Ook het niveau van de cursus wordt duidelijk aangegeven.

Gebeten om te leren? Hier vind je alle informatie terug over het nieuwe platform.


Lees ook: Microsoft kondigt Windows 11 SE aan voor het onderwijs – Schoolit