Blijf levenslang leren dankzij het Schoolupdate-platform

- Ilene Langen

Omdat het zo belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen, biedt Schoolupdate een online leerplatform aan voor leerkrachten. Dankzij verschillende opleidingen blijf je up-to-date over de nieuwste technologieën en zet je ICT op de juiste manier in de klas in.

Schoolupdate biedt een breed aanbod aan opleidingen aan, zowel op locatie als via de Schoolupdate Academie, het e-learning platform. ICT-deskundigen staan leerkrachten van het basisonderwijs tot het hoger onderwijs met raad en daad bij. Op die manier kan je snel opkomende technologieën en leermiddelen leren kennen en blijf je up-to-date. Denk bijvoorbeeld aan trainingen in Google Workspace en Microsoft 365.

Het online leerplatform

De trainingen op het online leerplatform zijn allemaal gericht op leren en lesgeven met ICT op je eigen tempo. Je krijgt er de ICT-basisvaardigheden mee en leert snel bij dankzij praktijkvoorbeelden. De opleidingen bestaan uit interactieve elementen met vragen. Ook ontvang je bij een positieve beoordeling van de eindtoets een certificaat voor de opleiding. Trainingen die je kan volgen zijn onder andere het opstellen van enquêtes via Google Forms, Google Classroom en het gebruik van YouTube in het onderwijs.

Tarieven

De tarieven voor het platform kan je hier aanvragen. Ze worden op de website van Schoolupdate helaas niet officieel beschikbaar gesteld. Via Fourcast For Education kan je wel een indicatie van de prijzen vinden naargelang het aantal deelnemers. Daarnaast kan je als school ook een kick-offbijeenkomst organiseren voor leerkrachten om kennis te maken met de online academie.