Webinar Games in Schools geeft tips voor succesvolle leeruitkomsten

- David Van Waeyenberghe

European Schoolnet en Video Games Europe organiseren op donderdag 21 september een Back-to-school webinar rond games in het onderwijs. De webinar is meteen de lancering van een handboek dat leerkrachten en begeleiders tools aanreikt om via games tot effectieve leerwinst te komen.

Steeds meer leerkrachten zetten games in als onderdeel van hun lesactiviteiten. In mei vond het eerste, zeer gesmaakte, OMG (Onderwijs Met Games) festival plaats in ons land. Platformen zoals Minecraft zijn een interessante mijn voor leerkrachten om samen met leerlingen in te graven. Alleen, niet elke leerkracht heeft de gepaste kennis of achtergrond om via games tot efficiënte leerwinst te komen. Het handboek Using video games in school – guidelines for successful learning outcomes wil daar een antwoord op bieden.

Videospelletjes in de klas

Tijdens de webinar geven drie experten ter zake hun mening over verschillende thema’s rond videogames. Niet toevallig is één van hen, Ollie Bray, de hoofdauteur van het handboek. Samen met Felix Gyllenstig Serrao en Games in Schools MOOC-leerkracht Sonia Abrantes bespreekt de Schot topics zoals ‘waarom games gebruiken voor educatieve doeleinden’ of ‘waarom is het belangrijk om te praten over videospelletjes’.

lees ook

‘Van gamen kan je leren’ – Liesbeth Last

De webinar belicht eveneens pedagogische scenario’s waarin games kunnen worden gebruikt en hoe ze een inclusief karakter hebben. Eén van de belangrijkste topics is zonder twijfel wat een leerkracht kan doen om bepaalde stereotypen te counteren die heersen rond onderwijs met games. De gratis online webinar vindt plaats op donderdag 21 september, van 17u00 tot 18u00.

Inschrijven kan via dit formulier.