OMG-webinar (11 januari) zet in op games in educatieve context

- David Van Waeyenberghe

Lander Van der Biest

Games krijgen steeds meer een (vaste) plaats in het onderwijs. OMG (Onderwijs Met Games) speelt daar handig op in door leerkrachten, ICT-coördinatoren en jeugdwerkers een plaats te bieden waar ze de nieuwste ontwikkelingen en praktische tips op de voet kunnen volgen. De webinar op donderdag 11 januari is een virtueel vervolg op het eerste OMG-festival vorig jaar in mei.

OMG zet graag de kansen van gaming in het onderwijs, en met uitbreiding de hele educatieve sector, in de kijker. Het is geen toeval dat organisator Impact Connecting kiest voor een gratis virtueel event. “We willen de drempels zo laag mogelijk houden voor iedereen die met het idee speelt om games in te zetten in hun educatieve of leerzame context”, zegt organisator en bezieler Lander Van der Biest. “Daarom is het event gericht naar leerkrachten, maar zeker ook jeugdwerkers.”

Start van een reeks

De webinar van komende donderdag is de start van een reeks virtuele ontmoetingen rond games en gaming in het onderwijs. De rode draad doorheen de YouTube-ontmoetingen is Jeroen Heremans. De leerkracht secundair en ‘onderwijsdurver’ heeft een haast onuitputtelijke stroom aan inspiratie. Sinds 2020 is hij halftijds freelancer en werkt zo mee aan projecten die zoeken naar een meerwaarde met een onderwijskundige insteek. Hij deelt dan ook graag zijn kennis over gamification.

Tijdens elk webinar zal Heremans, samen met een mysterieuze gast, bepaalde vernieuwingen toelichten. Elk webinar heeft zijn eigen thema, behalve die van donderdag. “We zien die eerste ontmoeting als een algemene kennismaking met de wereld van gamen en de kansen die deze kunnen bieden”, legt Lander Van der Biest uit. Jeroen Heremans zal enkele games live spelen en overloopt gameplay van andere games met de (voorlopig) onbekende gast.

lees ook

‘Van gamen kan je leren’ – Liesbeth Last

OMG zal trouwens in februari een prominente plaats innemen tijdens de ICT-praktijkdag (5 februari) in Leuven en Sett Vlaanderen (28 en 29 februari) in Mechelen.

De webinar donderdag start om 19u30. Deelnemen kan via deze link naar het YouTube-kanaal van OMG.