Telenet en Yes.be stellen compleet ICT-aanbod op maat van onderwijs voor

- Michaël Aussems

Telenet en Yes.be gaan samen in zee voor de uitbouw van een allesomvattend ICT-aanbod op maat van scholen. Dat aanbod omvat internetaansluiting, draadloos internet op de campus, software, beveiliging, ondersteuning en zelfs laptops.

Yes.be en Telenet stellen een gezamenlijk ICT-aanbod op maat van het onderwijs voor. De twee partijen combineren hun expertise voor een totaaloplossing voor de digitalisering van scholen. Met de digisprong van de Vlaamse overheid in het achterhoofd moet het aanbod een totaaloplossing bieden, waarbij een school alle benodigdheden voor een digitale transformatie op één plaats vindt.

Van internet tot laptop

Telenet staat in voor de connectiviteit en levert het breedbandinternet. Yes.be zorgt voor de verdere omkadering. De oplossing voorziet de installatie van draadloos internet in de scholen, beveiliging en technische ondersteuning maar ook software en zelfs laptops. Voor dat laatste luik werken de twee bedrijven samen met de vwz Ondernemers voor een Warm België, die afgeschreven maar functionele bedrijfslaptops schoonmaakt en ter beschikking stelt van kwetsbare gezinnen.

Bij het pakket hoort de Yes-academy, die leerkrachten en leerlingen ondersteunt via een online kennisplatform. Daar kan je digitale vaardigheden opdoen maar ook informatie vinden over actuele digitale onderwerpen eigen aan de schoolomgeving. Denk aan informatie over de beveiliging van de laptop maar ook over sexting en hoe je met cyberpesten kan omgaan. Het platform heeft tot sluit een luik voor ouders.

Software

Yes-365 biedt dan weer een single sign-on-ervaring zodat leerkrachten en leerlingen maar één keer moeten inloggen om al hun toepassingen veilig te gebruiken. De digitale werkplek maakt gebruik van de cloud zodat gebruikers niets te hoeven installeren en de software up to date blijft.

Het gecombineerde aanbod van Telenet en Yes.be moet het eenvoudig maken voor ICT-coördinatoren in scholen om te transformeren in het licht van de digisprong. Coördinatoren die al weten wat ze willen, vinden alles op één plaats. Wie nog in de planningsfase zit, kan beroep doen op een expert van Yes voor hulp.

Yes.be heeft heel wat ervaring met de ICT-ondersteuning van scholen en mikt met zijn actuele aanbod op de vereisten van de digisprong. Het bedrijf is een dichter van ICT-specialist EuroSys. Telenet zelf kan het gros van de scholen tot zijn breedbandklanten rekenen.