Katholieke onderwijskoepel wijst Apple-contract toe aan Econocom

- David Van Waeyenberghe

Het Katholiek Onderwijs Vlaanderen heeft een raamovereenkomst afgesloten voor de aankoop van iPads en MacBooks met Apple-dienstverlener Econocom. De gunning is onderdeel van het raamcontract 2023-2027 voor de aankoop van ICT-materiaal.

Via het portaal van Econocom kunnen de 2.400 onderwijsinstellingen van Katholiek Onderwijs Vlaanderen aan voordeligere voorwaarden voor Apple-hardware en accessoires. Steeds meer onderwijsinstellingen erkennen de pedagogische meerwaarde en het leercomfort van iPads, zowel in het basisonderwijs als in secundaire scholen, aldus Econocom in een persbericht. Zo is het Sint-Ursula Instituut (SUI) in Onze-Lieve-Vrouw-Waver met 2.000 iPads de grootste tabletschool in Vlaanderen.

Grootste Apple-contract

“Dit perceel is het grootste Apple-hardwarecontract tot dusver in het Vlaamse onderwijs”, zegt Chantal De Vrieze, managing Director van Econocom Belux. “Via Katholiek Onderwijs Vlaanderen wordt de aankoop van Apple-materiaal voor alle katholieke scholen eenvoudiger en gunstiger. Het is voor scholen belangrijk dat ze het ecosysteem kunnen kiezen dat het beste aansluit bij hun pedagogische project. Econocom zal scholen technisch en pedagogisch begeleiden.”

Katholiek Onderwijs Vlaanderen werkt wel vaker met raamcontracten voor onder andere schoolboeken, computermateriaal, energie en verzekeringen. “Onze scholen kunnen hier vrij op intekenen”, zegt Pieter-Jan Crombez, woordvoerder van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. “We houden de prijs laag en kunnen bij de leveranciers extra dienstverlening na verkoop garanderen. Ook nemen we juridische risico’s bij onze schoolbesturen weg.”

Levensduurverlenging en uitbreiding van de garantie

Bovenop de aankoop van materiaal kunnen scholen ook bijkomende diensten afnemen bij Econocom. Zo kan de garantie, met een kleine bijdrage, worden verlengd tot vier jaar en krijgen de scholen ondersteuning bij glasbreuk en diefstal. Econocom zorgt voor levensduurverlenging van het materiaal en biedt ook diensten voor terugname van het materiaal na vier jaar of meer. Daarom zet Econocom een scholenportaal open voor bestellingen, offertes, reparaties, enzovoort.

lees ook

iPads moeten voor leerwinst zorgen in GO! Coovi

De dienstenleverancier ondersteunt scholen in het volledige proces van aankoop tot het gebruik van de technologie in de klas, en helpt ook met het beheer van het informaticapark. De overeenkomst is een aanvulling op de lopende bring your own device’-raamovereenkomst van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.