Whizzkids bezorgt 650 leerlingen topdag in Zoo van Antwerpen

- David Van Waeyenberghe

Foto's: Whizzkids

Op dinsdag 30 april vond in de Antwerpse Zoo de kleine finale plaats van de Whizzkids ICT-wedstrijden. Dertig klassen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar streden om de eer en een extra goodiebag. Samen met hun leerkrachten kregen de jongeren, 650 in totaal, er een fijne en leerrijke dag gratis bij.

De Zoo van Antwerpen was dinsdag de uitvalsbasis voor de kleine finale van de Whizzkids-wedstrijden in het lager onderwijs. Op donderdag 16 mei vindt de grote finale plaats in Walibi, voor klassen die in de top tien eindigden tijdens de online voorrondes. Klassen die in de top twintig finishten, mochten zich dus opmaken voor een trip naar de beestjes in Antwerpen. “Het was de eerste keer dat we een kleine finale organiseerden en afgaand op de reacties van de leerlingen mogen we het gerust een succes noemen”, zegt Guido Vermaerke van Whizzkids.

Guido Vermaerke (l) en Bert Vanhaesebroeck (r) aan de slag tijdens de kleine finale.

Driedelige opdracht

De geselecteerde leerlingen en hun leerkrachten zakten vol goede moed af naar Antwerpen, waar een driedelige opdracht hen opwachtte. “In deel één moesten de leerlingen via kleurcodes zoeken aan de hand van opdrachten”, legt Bert Vanhaesebroeck uit. “Vervolgens moesten ze een escapebox openen met tien nieuwe opdrachten. Tot slot moesten ze aan de hand van detailfoto’s op zoek naar de betreffende plaatsen in de Zoo.”

De speurtocht hield de klassen ongeveer drie uur bezig. De rest van de tijd mochten ze doorbrengen in de dierentuin. “De kleine finale is een wedstrijd, maar ook een beloning voor het werk dat de klas tijdens de voorronde heeft gedaan. Naast de wedstrijd kregen ze de kans om de Zoo en de dieren beter te leren kennen. We zijn tevreden met het resultaat en vooral met de inzet van de verschillende klassen”, aldus Guido Vermaerke.

Top drie

Bij elke wedstrijd horen winnaars, en dat was ook deze keer het geval. In pure Fien Germijns-stijl vertrokken medewerkers van Whizzkids vrijdagochtend naar drie winnende klassen. De hele tocht was live te volgen op sociale media. “De klassen konden zo zien of er een medewerker hun richting aan het rijden was”, vertelt Bert Vanhaesebroeck. “Dat zorgde voor spannende taferelen in de klassen.”

lees ook

Whizzkids organiseert wedstrijd voor lerarenteams

Alle deelnemers aan de kleine finale kregen een mooie goodiebag mee naar huis. Voor de drie winnende klassen, één uit elk leerjaar, brachten de medewerkers nog een extra tas voor gadgets, smartgames, enzovoort mee. We houden je niet langer in spanning. Deze klassen mogen zich de winnaars noemen van de allereerste kleine finale van Whizzkids:

  • Vierde leerjaar: De Computerkeien – GBS Kapelle-op-den-Bos
  • Vijfde leerjaar: 5A for the win – VBS Sint-Jozef Erpe-Mere
  • Zesde leerjaar: De sossisen – VBS HHC Handbooghof Halle

Meer over de kleine finale vind je via deze website. Benieuwd naar de winnaars van de grote finales lager en secundair onderwijs. Hou dan zeker Schoolit in de gaten.