OneDrive-app vervangt bestandenmap in Teams

- David Van Waeyenberghe

Microsoft integreert OneDrive de komende maanden in Teams. De OneDrive-app wordt deze maand uitgerold naar de nieuwe Teams. Begin 2024 zal de nieuwe toepassing ook beschikbaar zijn in de klassieke versie van Teams.

Door de huidige bestandenmap in Teams te vervangen door OneDrive wil Microsoft zorgen voor een consistente en vertrouwde omgeving voor bestandsbeheer doorheen heel Microsoft 365. De nieuwe OneDrive-app maakt gebruik van alle recente updates die zijn aangebracht in OneDrive- en Sharepoint. “De nieuwe functie zorgt voor prestatieverbetering, nieuwe weergaven en functieverbeteringen”, zegt Nona Rogen van Microsoft in een blogbericht.”

Vanaf december beschikbaar

Microsoft integreert de nieuwe deze maand in de nieuwste Teams-versie. Gebruikers van de klassieke versie, die meteen met OneDrive willen werken in Teams, kunnen dat door de schakelaar in de linkerbovenhoek aan te zetten. Wanneer de switch is gemaakt, ziet de gebruiker in de navigatie aan de linkerkant de OneDrive-app in de plaats van de bestandenmap. Zoals aangegeven voert Microsoft de wijzingen in de klassieke versie door begin 2024. Op de mobiele Teams-app wijzigt er niets.

“De nieuwe OneDrive-app verzamelt alle bestanden, loops, dashboards, en andere ontwerpborden op één plaats, ongeacht waar ze zich in Microsoft 365 bevinden. De app maakt het eenvoudig om bestanden die je het gemaakt terug te vinden vanuit Teams. Door de nieuwe weergave en filters zal de gebruiker snel relevante informatie vinden. Ga gewoon naar de OneDrive-app en blader door de bestanden. Via filters kan specifiek worden gezocht naar bijvoorbeeld bestanden of personen.”

Cloudopslag-apps

Door OneDrive toe te voegen aan Teams, is in de nieuwe versie een specifieke app noodzakelijk. “Die app zorgt voor toegang tot gebruikersbestanden in de opslagdiensten van derden. “We werken nauw samen met ‘third party cloud en content management’-providers om het aanbod van beschikbare Teams-app uit te breiden”, zegt Rogen hierover.

lees ook

Microsoft introduceert communicatietool School Connection

“We blijven het Teams-platform verbeteren voor geïntegreerde ervaringen en meer IT- en eindgebruikerscontrole, wat moet zorgen voor een eenvoudig gebruik van third party-apps in teams. Zo krijgt Teams binnenkort een nieuw beheerinstelling voor het instellen van de standaard inhouds-app voor lokale bestanden via drag en drop.”