Nieuwe features in Teams for Education
Microsoft komt bij de start van het nieuwe jaar over de brug met een verse lading (maandelijkse) vernieuwingen in Teams for Education. De meeste aanpassingen zijn aangebracht aan Taken en Reflect.
Naar goede gewoonte neemt Mike Tholfsen even de tijd om in een korte instructievideo de nieuwe toepassingen toe te lichten. De Microsoft Education-topman gaat in eerste instantie dieper in op Taken in Teams. Zo kunnen leerlingen en studenten vanaf nu annotaties maken bij een pdf-bestand. De leerkracht kan eveneens een herinnering sturen naar leerlingen wanneer ze een bepaalde opdracht nog niet hebben ingeleverd. Het is ook mogelijk om bepaalde leerlingen extra tijd te geven om een taak te voltooien of om sommige van hen een gezamenlijke boodschap te sturen.
lees ook
OneDrive-app vervangt bestandenmap in Teams
Reflect-nieuws
Al even traditiegetrouw vernieuwt Microsoft regelmatig te functies van de Reflectmonstertjes. Die schattige wezentjes laten leerlingen toe om hun emoties op een bepaalde dag of bij een specifieke opdracht kenbaar te maken. De leerkracht kan aan de hand van die tool zijn of haar klasmanagement bijsturen of in gesprek gaan met de leerlingen. Microsoft introduceerde de monstertjes vorig jaar en breidt de mogelijkheden stelselmatig uit.
Zo kunnen leerlingen op de homepage van hun Teams-applicatie nu een Reflect kleurboek selecteren. Via de computer kunnen ze de gekozen kleurplaat inkleuren om zo nog meer uitdrukking te geven aan hun gevoelens. Binnen Teams kunnen nu ook stafleden gebruik maken van de Reflectmonstertjes om hun emotie uit te drukken. Het is volgens Tholfsen een tool om, net als bij de leerlingen, een beter beeld te krijgen van wat er leeft onder leerkrachten en het schoolteam.
Filter op achtergrondgeluid
Leesvoortgang, één van de leerversnellers in Microsoft Teams, krijgt ook een nieuwe en interessante functie. “We kregen van verschillende leerkrachten de opmerking dat er vaak achtergrondgeluiden te horen zijn wanneer een leerling een leesopdracht uitvoert. Dat is vooral het geval wanneer er meerdere leerlingen in de klas tegelijk zo een opdracht uitvoeren. Daarom hebben we nu een filter gezet om het achtergrondgeluid zoveel mogelijk weg te halen”, legt Tholfsen uit.
Aan het eind van de video keert Tholfsen nog even terug naar Taken. Leerkrachten kunnen een waarschuwing sturen wanneer de bijlage niet bij een opdracht zit en ze hebben ook meer mogelijkheden om een correct ingestuurde taak te ‘vieren’. Als laatste geeft Tholfsen wat meer uitleg over de School Connection App, die vanaf nu in Teams is ingebouwd. Daarmee kunnen leerkrachten en scholen eenvoudig communiceren met ouders.