Microsoft organiseert EduDay-webinar voor directies op 25 april 

- David Van Waeyenberghe

Het Education-team van Microsoft Belux organiseert een webinar voor directies op dinsdag 25 april. Die webinar is een vervolg op de EduDay die in november plaatsvond aan de VUB. Tijdens de online meeting krijgen de directies meer informatie over drie (Microsoft) thema’s.  

“De EduDay in november was een succes en heel leerrijk. Enerzijds voor de directies, maar anderzijds ook voor ons”, zegt Virginie Tijtgat van het Microsoft Edu-team Vlaanderen. “De directeurs vertelden ons dat ze heel graag op de hoogte blijven van de mogelijkheden die we bieden. Alleen is het bijzonder moeilijk, tot zelfs onhaalbaar, om hiervoor een volledige dag uit te trekken. Daarom kozen we voor een korte, online ontmoeting.” 

Drie thema’s 

Tijdens het online event geven Virginie en haar collega’s Kris en Lien meer uitleg over drie onderwerpen: 

  • Hoe kun je leren versterken met je digitale klas? In dit blokje laat het Edu-team zien hoe Teams als digitaal klaslokaal kan dienen met opdrachten- en cijfermodules, leesvoortgang, Reflect, enzovoort. Ook de pas geïntroduceerde leerversnellers en insluitende lezer komen aan bod.  
  •  Welke voordelen bieden Windows-toestellen? In deze sessie belicht het team Surface SE en laat het zien hoe Microsoft inzet op inclusie, toegankelijkheid en veiligheid. 
  • Hoe neem je administratieve druk weg op school? Tools die de directies vaak al gebruiken, kunnen helpen om te vereenvoudigen. Van fietsvergoedingen tot opvolging.  

lees ook

Microsoft introduceert ‘Leerversnellers’ tijdens Reimagine Education

De digitale EduDay vindt plaats van 9u30 tot 10u45. Deelnemen kan (gratis) via deze link.