Microsoft brengt Surface Laptop SE naar België

- David Van Waeyenberghe

De Microsoft Laptop SE is vanaf december verkrijgbaar in ons land. Het budgettoestel moet de concurrentiestrijd aangaan met Chromebooks.

Microsoft bracht de laptop begin van het jaar al uit in de Verenigde Staten, Japan, Canada en het Verenigd Koninkrijk, samen met de vernieuwde software Windows 11 SE. Met een instapprijs van 299 euro is de budgetlaptop één van de goedkoopste toestellen op de markt. Microsoft mikt op leerlingen uit het lager onderwijs die nood hebben aan een laptop.

“De pandemie heeft voor een scherpe focus gezorgd op de noden en uitdagingen van studenten en hun leerkrachten”, schrijf Microsoft bij de lancering van de Surface Laptop SE. “Met dit toestel willen we iedereen in het schoollandschap betrekken. De inclusieve werking moet verder gaan dan enkel het toestel. Elke student moet de kans krijgen om ten volle te participeren, gesteund door begeleiders die de belangrijke zaken in het oog houden.”

Snelle herstellingsopties en cloudsoftware

Met de Surface Laptop SE brengt Microsoft een kwalitatief sterk toestel aan een scherpe prijs op de markt. Het toestel richt zich naar studenten maar ook ICT-verantwoordelijken. Het is namelijk heel eenvoudig om zelf de belangrijkste onderdelen zoals het scherm, de batterij of het toetsenbord te vervangen. Via reparatietools en onderdelen uit een erkende verdeler kan de ICT-coördinator zelf de nodige herstellingen uitvoeren.

De laptop draait met Windows 11 SE, een besturingssysteem waar de cloud centraal staat. Ideaal dus voor een schoolomgeving omdat leerlingen (en ICT-co’s) van eender waar de toepassingen kunnen openen. Via InTune wil Microsoft helemaal inspelen op de noden van studenten en scholen. Wij testten onlangs nog het besturingssysteem. Wat wij ervan vonden lees je hier.