Microsoft lanceert nieuwe Whiteboard-app op Teams, Android en het web

- Ilene Langen

Microsoft lanceert zijn nieuwe Whiteboard-app. Op dit moment kan je de toepassing gebruiken via Teams, Android, het web en binnenkort ook op iOS-toestellen. De app zal hybride samenwerken verbeteren.

Microsoft kondigt in een blogpost de lancering van zijn nieuwe Whiteboard-app aan op Teams, Android en het web. De toepassing bestaat uit enkele nieuwe functies die het samenwerken op een hybride werkplek vergemakkelijken. In augustus lieten we je al weten dat deze updates eraan zaten te komen.

Verbeterde gebruikersomgeving

Eerst en vooral zorgt de nieuwe gebruikersomgeving ervoor dat functies toegankelijker zijn en dat samenwerken in real-time goed verloopt. De ervaring is nu ook optimaal voor zowel desktop- als mobiele gebruikers. Daarnaast zijn er meer dan 40 nieuwe personaliseerbare sjablonen en 12 nieuwe plaknotities en roosters beschikbaar.

Whiteboard
Bron: Microsoft

Stickers, vormen en schrijftools

De interessantste nieuwigheid zorgt ervoor dat je feedback op het bord kan geven met stickers in de vorm van een hartje, een vraagteken en meer. Ook kan je afbeeldingen aan de inhoud toevoegen, om complexe concepten snel begrijpelijk te maken.

Whiteboard
Bron: Microsoft

Verder wordt het nu ook makkelijk om vormen toe te voegen aan schema’s, zodat je informatie duidelijk in kaart kan brengen. Dankzij de nieuwe schrijftools kan je in een kleur naar keuze veranderingen aanbrengen en zelfs makkelijk met de hand pijlen of loodrechte lijnen tekenen.

Whiteboard
Bron: Microsoft

Gepersonaliseerde achtergrond

De Whiteboard-app voorziet ook de mogelijkheid om je eigen achtergrondkleur en -patroon te kiezen. Daarnaast kan je de inhoud makkelijk verplaatsen dankzij de uitlijnings- en rotatietools.

Whiteboard
Bron: Microsoft

Updates in de toekomst

Vanaf oktober zal deze nieuwe Whiteboard-ervaring automatisch uitgerold worden op alle Windows-apps en iOS-toestellen. Alle klanten, ook degenen die de Android- en de web-app gebruiken, zullen ondersteund worden door Microsoft. Zo kan iedereen de toepassing op al zijn of haar toestellen gebruiken, zowel thuis als op school.

Volgende maand zal ook het toevoegen van documenten, zoals PowerPointpresentaties, aan je bord beschikbaar zijn.

Whiteboard
Bron: Microsoft

Later dit jaar, krijgt de Whiteboard-app nog een belangrijke update. Je zal in de toekomst de cursors van anderen kunnen zien op het bord en wie wanneer aan het bord werkt. Met een laser pointer zal je specifieke topics in de verf kunnen zetten wanneer je iets presenteert. Tot slot wordt het voor gebruikers makkelijker om borden te delen en te zoeken.


Lees ook: Google Meet voegt nieuw whiteboard toe dankzij Miro – Schoolit