Google Meet voegt nieuw whiteboard toe dankzij Miro

- Ilene Langen

Google Workspace zet in op de integratie van apps van derden en voegt volgend jaar een nieuw intuïtief whiteboard toe aan Google Meet dankzij Miro.

Aangezien Google Workspace wil focussen op het integreren van apps van derden, voegt het volgend jaar een nieuw whiteboard toe aan Google Meet.

Reeds bestaande integraties

Miro, een populaire online samenwerkingstool, kan op dit moment al gebruikt worden via Google Docs, Spreadsheets en Presentaties. Zo kunnen studenten of collega’s in real time samen op het bord brainstormen en bestanden gezamenlijk aanpassen. Je kan bijvoorbeeld verbindingslijnen tussen bestanden tekenen, post-its op het bord plakken, emoticons toevoegen en timertools gebruiken. De bestanden worden via Google Drive gesynchroniseerd.

Miro dashboard

Daarnaast zit het Miro-bord geïntegreerd in Google Agenda. Deelnemers van een bepaald evenement kunnen op die manier alle info terugvinden die ze nodig hebben.

Google Meet

In het begin van 2022, zal je het Miro-bord ook kunnen gebruiken in een Google Meet-vergadering. De videoschermen van de gebruikers zullen rechts op het beeldscherm verschijnen, de samenwerkingstool Miro links.

Bron: Google

Deze toevoeging lijkt een beetje op de integratie van Google Meet met Google Docs, Spreadsheets en Presentaties die er deze herfst aankomt. Daarnaast kan je Miro ook vergelijken met de Google Jamboard-app die nu reeds gebruikt wordt via Google Meet als whiteboard-app.

Hoe kan je Miro nu al uittesten?

Ga naar Miro in de Marketplace. Klik op Installeren en dan op Doorgaan. Kies het juiste Google-account en de installatie kan beginnen. Je kan Miro vinden door bij een bestand te kiezen voor Openen met in Drive of onder het icoon van de Apps-launcher naast je naam.

Miro
Miro in de Apps-launcher