Makkelijker tekenen in meer kleuren met nieuwe functionaliteiten van Microsoft Whiteboard

- Laura Herijgers

Met het nieuwe schooljaar voor de deur, voegt Microsoft Whiteboard enkele nieuwe functionaliteiten toe. Tot eind september blijft Microsoft vernieuwingen doorvoeren voor web- en Teams gebruikers en tegen eind oktober zijn de updates ook in de applicatie geïnstalleerd.

Momenteel zijn acht nieuwe functionaliteiten beschikbaar voor web en Teams. Bij wiskunde zal het tekenen van een cirkel makkelijker gaan, door automatische vormherkenning. Ook aan leerkrachten die liever tekenen met een muis of trackpad wordt gedacht, met een nieuwe functionaliteit die inktlijnen vloeiender maakt.

Verder wordt het mogelijk memoblaadjes in tien nieuwe kleuren te ordenen in tabellen. Ook wordt het mogelijk objecten uit de Microsoft Whiteboard-app te bekijken op het web en in Teams. Tot slot wordt een alleen-lezen modus geïntroduceerd. Zo kunnen onderwijzers bepalen op welke momenten studenten participeren.

De overige aangekondigde functionaliteiten spelen in op een moderne look en feel, samenwerkingsmogelijkheden, interactieve content, ondersteuning en tekenen.

Extra’s voor app-gebruikers

Gebruikers die de Microsoft Whiteboard-applicatie gebruiken, worden verwend met nog elf extra functionaliteiten. Zo wordt bijvoorbeeld een toepassing voorzien om eenvoudig rechte lijnen te tekenen en te verwijderen en kunnen afbeeldingen voortaan ook uit Bing worden geïmporteerd en vastgezet in een document. Importeren uit de interne opslag, OneDrive of SharePoint wordt eveneens mogelijk, net als het toevoegen van stickers. Andere toepassingen om te exporteren, sorteren en delen, krijgen dan weer een update.