Microsoft introduceert Classwork in Teams for Education

- David Van Waeyenberghe

De app maakt het leerkrachten mogelijk om de lesplanning te stroomlijnen en de klasbronnen efficiënter te organiseren. Classwork is meteen beschikbaar voor alle gebruikers van Teams for Education.

In een blogpost kondigt Microsoft vandaag de nieuwe functie aan. Classwork is, zoals Mike Tholfsen het omschrijft, een ‘one-stop-shop’ voor het maken en organiseren van klasmateriaal zoals opdrachten, OneNote pagina’s, links naar websites, bestanden en uiteraard ook Teams-kanalen. Door alles onder één dak te brengen, moeten gebruikers niet langer tussen verschillende toepassingen pendelen om te zoeken naar leermiddelen, video’s of wat dan ook.

Voordelen

Auteur Max Fritz somt enkele voordelen op die leerkrachten moeten overtuigen om te kiezen voor Classwork. “Het is ontworpen om je het leven gemakkelijker te maken”, klinkt het enthousiast. “De app biedt tools aan die een leerkracht nodig heeft om klasbronnen effectiever te creëren, organiseren en beheren. Het maakt niet uit of je live voor de klas staat of online lesgeeft. Classwork is een waardevolle toepassing die leerkrachten helpt om de klas georganiseerd te houden.”

lees ook

Microsoft werkt aan vernieuwde Teams voor het onderwijs

In onderstaande video legt Mike Tholfsen haarfijn uit hoe Classwork precies werkt. De voordelen volgens Microsoft zijn dat het tijd en moeite bespaart door alle klasbronnen op één plek te maken en beheren. Daarnaast moet het de betrokkenheid van leerlingen vergroten door studiemodules te publiceren en vast te zetten. Tot slot wil Microsoft de onderwijs- en leerervaring via Teams for Education versterken.

Vernieuwingen op komst

Met Classwork beginnen is een eitje. In het menu links selecteert de leerkracht ‘Classwork’ en de trein is vertrokken. Ook al is Classwork pas op de (educatieve) wereld losgelaten, Microsoft kondigt meteen vernieuwingen aan. Later dit jaar zullen leerkrachten modules uit eerdere lessen opnieuw kunnen gebruiken, wat opnieuw tijdbesparend moet werken. Via het feedbackportaal kunnen leerkrachten hun opmerkingen en suggesties aan Microsoft kenbaar maken.