Mediamenu : mediawijze vormingen en workshops over 5 topics

- David Van Waeyenberghe

De meeste slachtoffers van cyberpesten schamen zich. Ze zullen niet snel om hulp vragen. Daarom is het belangrijk alert te zijn op waarschuwingssignalen.

Mediawijs deelt mediasnacks uit. Het Vlaams Kenniscentrum Digitale en Mediawijsheid voorziet vormingen voor leerkrachten, medewerkers, leerlingen en leden rond vijf verschillende thema’s. Mediawijs biedt de vormingen tijdelijk gratis aan.

Het Mediamenu is een kaart boordevol vormingen, onderverdeeld in vijf categorieën. Mediawijs biedt die sessies gratis aan, in samenwerking met verschillende partners. Op de website vinden ICT-coördinatoren, leerkrachten en directies heel wat mediawijsmateriaal om leerlingen actief, creatief, kritisch en bewust te helpen omgaan met digitale technologie en media. Daarmee wil Mediawijs iedereen meetrekken in het bad van de digitale samenleving.

Vijf thema’s

De vormingen en workshops in het Mediamenu zijn ondergebracht in vijf thema’s:

  • Online relaties
  • Mediaopvoeding
  • Digitale inclusie
  • Nieuws en beeldgeletterdheid
  • Datawijsheid / artificiële intelligentie

lees ook

Mediawijs Awards uitgereikt aan zes projecten

De vormingen zijn tijdelijk gratis, enkel de vervoerskosten zijn voor de rekening van de school. Wie meer informatie wil over het Mediamenu, stuurt een mailtje naar info@mediawijs.be of surft naar de website van Mediawijs.