Deel jouw kennis over EdTech via het Educational Repositories Network

- David Van Waeyenberghe

Het Educational Repositories Network (EdReNe) is een netwerk voor het delen van kennis van Europese repository-eigenaren en -beoefenaars. Repositories zijn digitale opslagplaatsen waar bestanden en gegevens worden bewaard en beheerd. EdReNE zoekt nieuwe leden, ook in Vlaanderen, om nog meer uitwisseling van expertise en beste praktijken op het gebied van leermiddelen te faciliteren.

Repositories dienen in software-ontwikkeling als locaties waar broncode en bijhorende bestanden worden opgeslagen, bijgehouden en gedeeld met andere ontwikkelaars. Daardoor kunnen verschillende ontwikkelaars samenwerken of verbeteringen aanbrengen aan projecten. Het Europese netwerk EdReNe biedt seminars en webinars aan om de uitwisseling van expertise en beste praktijken op het gebied van e-learning, interoperabiliteit van inhoudsopslagplaatsen en open onderwijspraktijken te vergemakkelijken.

Ontwikkelingen volgen

De events van EdReNe bieden digitale leergemeenschappen in Europa de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de sector en meer te weten te komen over nieuwe en lopende initiatieven. Presentaties van live-seminars, aanbevelingen voor beste praktijken en opgenomen webinars zijn gratis online beschikbaar. Elk jaar organiseert een ander lid een live event in de gebouwen van hun organisatie.

EdReNe richt zich naar personen en organisaties die werkzaam zijn op het gebied van het ontwerp en beheer van de infrastructuur voor leermiddelen. ICT-coördinatoren, directies en leerkrachten behoren dus tot de uitgelezen doelgroep. Tot de leden behoren ook eigenaren van onderwijsportalen van de Europese ministeries van Onderwijs, particuliere bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van leermiddelen, uitgevers van educatieve inhoud, docenten en onderzoekers.

lees ook

VICLI bepleit basisuitrusting voor elke ICT-coördinator in Onderwijscommissie

Het lidmaatschap is gratis. Op dit moment is de verwachting dat er één keer per jaar een live event zal plaatsvinden. Daarnaast hoopt de organisatie om minstens één keer per jaar de mogelijkheid aan  te bieden om deel te nemen aan of te luisteren naar een opname van ten minste één nieuw webinar. Wie interesse heeft neemt contact op met Elena Shulman via elena.shulman@eun.org.