Klasveren plant twee onderwijscafés (en webinar)

- David Van Waeyenberghe

Klasveren, het fijne initiatief van ICT-coördinator Inge De Cleyn, zal ook het komende schooljaar collega’s inspireren. Twee twee digitale onderwijscafés, op 14 november en 13 maart, staan al op de planning. Op 21 september organiseert Inge De Cleyn voor het eerst een webinar rond het gebruik van digitale toepassingen in het onderwijs.

Ruim twee jaar geleden startte Inge De Cleyn met een digitaal onderwijscafé. Met de zomervakantie (bijna) halfweg, is de pedagogisch ICT-coördinator van de GO! Scholengroep 5 al volop bezig met de invulling van een ongetwijfeld boeiend en afwisselend programma. Op dinsdag 14 november vindt het eerste onderwijscafé plaats. Op woensdag 13 maart 2024 staat het tweede café op de planning. Het idee blijft hetzelfde: in één uur geïnspireerd raken door fijne praktijkvoorbeelden.

Digitale onderwijscafés

Voor de invulling van het programma rekent Inge De Cleyn op medewerking van collega’s. “Per avond krijgen vier (vrijwillige) sprekers het woord”, legt Inge uit. In maart ontving ze nog, helemaal terecht trouwens, een SETT-award voor inspiratie. “De bedoeling is dat de sprekers praktijkvoorbeelden uit de klas of het onderwijs in het algemeen willen delen met andere leerkrachten.”

De inhoud mag best ruim zijn. De voorbije jaren kwamen verschillende thema’s aan bod. “Sessies rond werkvormen voor taal, digitale balans, werken met de iPad, het effect van positief taalgebruik en Whizzkids kwamen bijvoorbeeld al aan bod. Klasveren houdt van sterk en innovatief onderwijs, dus die link moet er zeker zijn. Het mag ook geen commerciële productvoorstelling worden. Een pure productvoorstelling is dan ook niet de bedoeling. Maar iedereen is uiteraard vrij om een voorstel te doen.”

lees ook

In ‘Klas van de Toekomst’ slaan nieuwe technieken en klassiek leren handen in elkaar

Eerste webinar

Wie niet kan wachten tot midden november krijgt prima nieuws van Inge De Cleyn. Klasveren organiseert voor het eerst een webinar, op donderdag 21 september. “Die webinar gaat over het gebruik van digitale tools in het onderwijs. Het is een andere manier van werken, maar ook hier is het de bedoeling om collega’s te inspireren. Als de webinar een succes blijkt, dan zullen er op latere tijdstippen nog meer volgen.”

Deelnemen aan de online events, zowel de webinar als onderwijscafés, kan eenvoudig via de ticketpagina.