De Lijn zoekt jongeren voor spannende IT-uitdaging

- David Van Waeyenberghe

Vervoersmaatschappij De Lijn kondigt met het nodige enthousiasme de eerste ‘Best Youth Developer Challenge’ aan. Deze uitdagende wedstrijd is gericht op jongeren uit het 5e en 6e middelbaar, ongeacht hun IT-kennis. De Lijn daagt hen uit voor een online wedstrijd waarbij ze kans maken op aantrekkelijke prijzen.

De Best Youth Developer Challenge 2023 van vervoersmaatschappij De Lijn, is bedoeld om jongeren op een interactieve en speelse manier te laten kennismaken met de wereld van IT en programmeren. Deelnemers krijgen 15 minuten om zoveel mogelijk vragen correct te beantwoorden. Een indrukwekkende score en snelle reactiesnelheid kunnen leiden tot mooie prijzen in de finale. Deelname aan de challenge, in samenwerking met CoderDojo, is volledig gratis.

Verschillende doelen

De Lijn wil met de Best,Youth Developer Challenge verschillende doelen bereiken. Zo wil de vervoersfirma jongeren, jongens en meisjes, op een speelse manier laten kennismaken met de wereld van IT en programmeren. Zij krijgen door de uitdaging inzichten in IT-gerelateerde problemen én oplossingen. De challenge zorgt ook voor bewustwording over de impact van digitale technologieën op milieu, gezondheid, welzijn en mobiliteit (uiteraard).

lees ook

Excellentiefonds steunt voor het eerst ambitieuze projecten

De wedstrijd is opgedeeld in twee fases. Nog tot 10 januari 2024 vinden online voorrondes plaats. De deelnemers krijgen meerkeuzevragen die ze binnen het kwartier moeten beantwoorden. De beste quizzers uit die voorrondes nemen het tegen elkaar op in de grote finale op woensdag 31 januari in Leuven. Er vallen verschillende prijzen te winnen.

Meer informatie is terug te vinden op deze website.