Cloudwise overgenomen door Nederlandse Odin Groep

- David Van Waeyenberghe

Cloudwise en Rhombus werken in België samen onder de naam Cloudwise Belgium

IT-dienstverlener Cloudwise is per direct een onderdeel van de Odin Groep. Het opzet van de overname is de uitbreiding van de ICT-dienstverlening voor het primair en voortgezet onderwijs te ontwikkelen, staat de lezen op de website van de Nederlandse tak van Cloudwise. Op korte termijn verandert niets, laat Cloudwise weten.

Het nieuws van de overname gleed vorige week aan de vooravond van Sett Vlaanderen door de mazen van het nieuwsnet. Managed Service Provider Odin Groep neemt onmiddellijk Cloudwise onder de vleugels. “Deze stap past helemaal in de groeistrategie van Odin Groep”, schrijft CEO Arno Witvliet in een persbericht. “Die strategie richt zich niet alleen op autonome groei, maar ook op het nadrukkelijk toevoegen van meer bedrijven binnen de groep.”

Vlaamse tak

Het is raden naar wat de plannen met het bedrijf, en de werknemers, op langere termijn zullen zijn. In het persbericht beweert de IT-provider, gekend van onder andere het platform COOL, dat er op korte termijn niets verandert. “Het platform zal blijven wat het is voor alle Vlaamse scholen die er momenteel gebruik van maken”, aldus Philip Vermeylen, verantwoordelijk voor Cloudwise Belgium BV. “Lokale aanspreekpunten zullen in de toekomst wel veranderen, zonder dat dit op korte termijn de dienstverlening of het product zal wijzigen.”

In Nederland zet Cloudwise zet haar activiteiten gewoon voort onder eigen naam en gaat samen met Odin Groep onderzoeken hoe de onderwijsactiviteiten, binnen en samengevat onder Odin Onderwijs, in de toekomst beter op elkaar afgestemd en uiteindelijk samengevoegd kunnen worden.

lees ook

Cloudwise zet cybersecurity in het onderwijs in de kijker

Eind 2022 bundelde Cloudwise al de krachten met The Rent Company in België, twee jaar eerder was dat al het geval met Rhombus. Het spreekt voor zich dat Schoolit de vinger aan de pols houdt en eventueel nieuws zo snel mogelijk deelt.