Cloudwise en Rhombus bundelen de krachten in België

- Jeroen Langendam

Het Belgische Rhombus en het Nederlandse Cloudwise vormen Cloudwise Belgium, een nieuwe leverancier van ICT. Het nieuwe bedrijf levert hardware, software en leermiddelen

Rhombus, dat onder andere bekend staat om educatief materiaal voor STEAM-vakken, stapt in een joint venture met het Nederlandse Cloudwise.

Het samenwerkingsverband wil in België onder de naam Cloudwise Belgium grote stappen zetten met de digitalisering in het klaslokaal. De Nederlandse partner is een van de grootste Google Premier Partners van de Benelux en een belangrijke leverancier van Chromebooks. Hiermee groeit Cloudwise Belgium volgens betrokkenen tot “een belangrijk aanspreekpunt voor innovatieve ICT-oplossingen in scholen.”

Philip Vermeylen, CEO van de nieuwe samenwerking: “Scholen zijn altijd op zoek naar nieuwe toepassingen om ICT naadloos in het leerproces te verweven.” Volgens Vermeylen kan Cloudwise Belgium meerwaarde bieden door “innovatieve ICT-oplossingen en leermiddelen”.

Belangrijke troeven

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe joint venture is het COOL-leerplatform. Dit platform helpt scholen digitaal en gepersonaliseerd onderwijs vorm te geven. Het maakt daarbij niet uit of dit onderwijs in het klaslokaal of thuis wordt gevolgd.

In het E-commerce platform Schoolsupply kunnen scholen uit het aanbod van Rhombus voortaan in combinatie met dat van de Nederlandse partner terugvinden. Zo kunnen scholen voor lesmateriaal, hardware en software op één plek terecht. Hiermee hoopt de joint venture uit te groeien tot belangrijkste partner van scholen.