The Rent Company en Cloudwise bundelen krachten

- David Van Waeyenberghe

De twee gespecialiseerde onderwijspartijen breiden met de samenwerking het aanbod voor digitaal onderwijs uit in België.

Cloudwise en The Rent Company bundelen hun krachten om het Belgische onderwijs veld te voorzien van digitale infrastructuur. Dat doen ze door gebruiksvriendelijke software, goed werkende laptops en Chromebooks voor schooldoeleinden aan te bieden. The Rent Company richt zich daarbij op alles wat te maken heeft met levering, service, garantie en herstellingen van hardware. Cloudwise legt dan weer de focus op software voor de scholen en op begeleiding.

COOL

Voor beide partijen was de samenwerking een logische stap. Om veilig laptopgebruik in de klas toegankelijk te maken, zal The Rent Company bij elke laptop de toets-en examensoftware COOL Check meeleveren. Dat zal gebeuren vanaf volgend schooljaar. Cool is de software die Cloudwise levert voor veilig en gebruiksvriendelijk lesgeven en examineren. De scholen kunnen de toepassing naar eigen wens inrichten en uitbreiden.

“Met de groeiende internationale aandacht voor ons COOL platform voelt dit als een logische stap om als bedrijf nog meer focus te kunnen leggen op waar we bij scholen de meeste toegevoegde waarde kunnen leveren”, zegt Philip Vermeylen, directeur van Cloudwise Belgium. “Met onze softwareoplossing voor digitaal examineren en lesgeven kunnen we voor leerkrachten echt het verschil maken.”

Bij The Rent Company is het enthousiasme minstens even groot. “Met deze samenwerking bieden we echt een uitbreiding van ons aanbod aan scholen en ouders”, aldus Niel Van Meeuwen, directeur van The Rent Company België. “We kunnen hen nu nog meer ondersteunen in de breedte. We maken daarnaast van elk device dat we leveren aan leerlingen en leerkrachten een betrouwbare en solide online examenomgeving.”