Cloudwise zet cybersecurity in het onderwijs in de kijker

- David Van Waeyenberghe

Allround IT-ondersteuner Cloudwise organiseert op woensdag 15 november een (gratis) onderwijsevent rond cybersecurity. Het halfdaags evenement vindt plaats in KA Antwerpen en is gratis voor directies, ICT-coördinatoren en beleidsondersteuners.

Scholen, onderwijsprofessionals en leerlingen worden meer dan ooit geconfronteerd met de dreiging van cybercriminaliteit. Het is dan ook vanzelfsprekend dat cybersecurity  belangrijk thema is in een tijd van doorgedreven digitalisering. “Kijken we wel verder dan enkel technische veiligheid?”, vraagt Cloudwise zich af in de aanloop naar het event. Want de zwakste schakel in de keten van cybercriminaliteit is immers de mens.

Keynote Mathieu Verschraege

Cloudwise zet zich in voor optimale cyberveiligheid in het onderwijs. Dat doet de IT-ondersteuner en aanbieder van digitale leermiddelen niet alleen met een technische verdedigingslinie tegen moderne dreigingen. Investering in de toekomst van veilig, verantwoordelijk digitaal burgerschap in de hele schoolorganisatie hoort daar ook bij. Vanuit die visie heeft Cloudwise een boeiende halve dag uitgewerkt, waarbij enkele ronkende namen hun opwachting maken.

Wat gedacht van een keynote van Mathieu Verschraege. De oprichter van Mediavista (cybercrimepreventie) werkte tien jaar als leerkracht, ICT-coördinator en beleidsmedewerker in het secundair onderwijs. Verschraege werkte ook acht jaar bij de politie, waarvan vier jaar als cybercrime- en zedenrechercheur. In zijn keynote neemt Verschraege de toehoorders mee in de wereld van hedendaagse digitale bedreigingen voor het onderwijs.

Google en panelgesprek

Na Mathieu Verschraege is het de beurt aan Louise Van Lint (Google for Education Lead BeLux) om te spreken over het creëren van een veilige omgeving. Louise welke Google for Education treft om de veiligheid en privacy van haar gebruikers in het onderwijs te garanderen. Ze zal het daarbij onder andere hebben over de recent doorgevoerde wijzigingen in Nederland. 

FOTO

De deelnemers krijgen tot slot een panelgesprek met boeiende gasten voorgeschoteld. Bert Smits (Schoolmakers) zal de sessie modereren. Het panel gaat met elkaar in debat over verschillende onderwerpen zoals scholen en GDPR, ondersteuning, waarom zijn scholen al te vaak een gemakkelijke prooi. De panelleden kijken ook even naar onze Noorderburen en vragen zich af of Vlaanderen het beter of slechter doet dan Nederland.

lees ook

Onderwijssector lijdt het zwaarst onder ransomware-aanvallen

Cybersecurity in onderwijs vindt plaats in zaal AthenA (KA Antwerpen), vlakbij het Centraal Station. De deuren openen om 8u30, de keynote van Mathieu Verschraege start om 9 uur. Het officiële programma loopt tot 12u30. Aansluitend zijn een lunch en netwerkmoment voorzien.

Het volledige programma is hier te vinden. Gratis inschrijven kan via dit formulier.