Onderwijsbeurs Sett verhuist in 2024 naar Mechelse Nekkerhal

- David Van Waeyenberghe

Onderwijsbeurs Sett (School Education Transformation Technology) zal in 2024 voor het eerst in Mechelen plaatsvinden. De grootste interactieve onderwijsbeurs van Vlaanderen vond tot voor kort plaats in Flanders Expo in Gent. Volgend jaar, op 28 en 29 februari, zijn de standhouders en bezoekers dus welkom in de Nekkerhal.

Op Sett worden elk jaar allerlei innovators uit het onderwijs uitgenodigd om toe te lichten hoe zij meedenken over het onderwijs van de toekomst. Een programma met de meest inspirerende sprekers en workshops zal zorgen voor een dag vol onderwijsinspiratie en praktische tips. “Die verhuis komt er omwille van het succes van de vorige edities en op vraag van vele partners, exposanten en bezoekers”, zegt Katinka Vandevelde van organisator Easyfairs.

Centrale locatie

Met de verhuis naar de Nekkerhal als centrale locatie spreekt Sett provincies aan die tot op heden minder aanwezig waren. “Zowel de provincies Vlaams-Brabant, Limburg, als het oosten van de provincie Antwerpen kunnen makkelijker hun weg vinden naar de beurs. Ook voor de goed vertegenwoordigde provincie Oost-Vlaanderen is Mechelen nog steeds vlot bereikbaar”, aldus Katinka Vandevelde.

Naast vele gemakkelijke invalswegen vanuit heel Vlaanderen biedt de Nekkerhal een grote beurshal en ruime parking. Ook voor zij die met het openbaar vervoer komen, is de Nekkerhal een ideale uitvalsbasis met het treinstation Mechelen-Nekkerspoel op wandelafstand.

lees ook

In ‘Klas van de Toekomst’ slaan nieuwe technieken en klassiek leren handen in elkaar

Nieuwe partner

Easyfairs kan voor Sett rekenen op de stad Mechelen rekenen als nieuwe partner naast haar vaste partners EduNext, Impact Connecting, Katholiek Onderwijs Vlaanderen, GO! en Provinciaal Onderwijs. “Met meer dan 40.000 lerenden, jong en oud, op een bevolking van 87.000 inwoners is Mechelen een absolute onderwijsstad. Mechelen is ook een stad met een innovatief beleid in tal van sectoren, zeker ook inzake onderwijs”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

“De keuze van de onderwijsbeurs Sett om naar Mechelen te verhuizen is dan ook een erkenning door de sector van het gevoerde beleid en het gewicht van onze stad in het onderwijsveld.”

Gevarieerd programma

Het resultaat zal op 28 en 29 februari 2024 dan ook een topeditie van Sett worden met nog meer interessante exposanten, workshops, key-notes, awards en meer. Allemaal in functie van het onderwijs van morgen. “Aangezien dit een ideaal moment is voor een pedagogische studiedag voorzien we naast de individuele en groepstickets ook voor de scholen een interessant aanbod. Zij kunnen ons vrijblijvend via de website www.sett-vlaanderen.be contacteren”, besluit Katinka Vandevelde.