SETT Gent verschuift naar 2021

- Jeroen Langendam

Sett Gent is wegens corona verplaatst. In plaats van op 28 en 29 oktober vindt deze nu in maart 2021 plaats. Als vervanger komt de organisatie met Sett connect.

Door corona heeft het gebruik van technologie in het onderwijs een enorme sprong gemaakt. Datzelfde corona zorgt echter ook dat de Vlaamse beurs over IT in het onderwijs dit jaar niet (fysiek) kan plaatsvinden.

De tweede editie van Sett  (School Education Transformation Technology) zou dit jaar plaatsvinden op 28 en 29 oktober. Plaats van handeling zou, net als vorig jaar, de Flanders Expo in Gent zijn. Maar zoals zoveel evenementen merkt ook SETT de gevolgen van corona. Maar helaas, ondanks geruchten over aankomende versoepelingen is corona nog lang niet verslagen.

Daarom is besloten om de tweede editie van Sett Gent te verplaatsen naar het komend voorjaar. De nieuw gekozen data voor deze beurs zijn 3 en 4 maart 2021. Tijdens deze woensdag en donderdag kun je  -tussen 8:30 – 17:00 uur – gratis een bezoekje komen brengen aan de technologiebeurs. Wil je daarnaast ook luisteren naar wat de keynote speakers te vertellen hebben, dan is een dagticket nodig. Deze zijn verkrijgbaar voor €90 per persoon. Bij groepen groter dan 5 personen geldt een lagere prijs.

De locatie is hetzelfde gebleven, namelijk Flanders Expo Gent (Maaltekouter 1, 9051 Gent).

Sett gaat online

Om mensen die uitkeken naar SettT 2020 niet in een al te diep zwart gat te laten vallen heeft de organisatie besloten om de fysieke editie te vervangen door online events. Sett Connect omvat drie online events, verdeeld over het schooljaar. Tijdens deze online events kan worden genetwerkt met schooldirecteurs, collega-leerkrachten en andere onderwijsprofessionals. Daarnaast kun je online verschillende seminars volgen.

Eerste Sett Connect online

Op 28 oktober 2020 kun je, van 13:00 – 16:30 uur, deelnemen aan de eerste editie van Sett Connect. Voorwaarde is, uiteraard, dat corona niet nog meer roet in het eten gooit.

Hoewel het programma van Sett Connect nog niet bekend gemaakt is, belooft de organisatie een “leerrijke namiddag (..), gevuld met boeiende sprekers, leuke intermezzo’s en de beste innovaties van de vertrouwde onderwijspartners van Sett!“

Meer informatie over het programma en de voorwaarden voor deelname zal volgens de organisatie binnenkort te vinden zijn op de website van Sett Connect.