Epson demonstreert Epson 3LCD ultrashort-throw op SETT

- Jeroen Langendam

Op 23 en 24 oktober vindt in Gent de onderwijsbeurs SETT plaats. Epson heeft in de aanloop naar dit evenement aangekondigd haar nieuwe interactieve scherm te demonstreren, de Epson EB-1485Fi / EB-1480Fi.

Volgens Epson is de Epson 3LCD Ultrashort-throw, die op SETT wordt gepresenteerd, ideaal voor intensief, maar flexibel samenwerken. Met een 5.000 lumen display kan de 3LCD het scherm haar weergavegrootte perfect schalen op de omgeving, waardoor een effectieve samenwerking niet meer wordt verstoord door een onleesbare, scheve of vage projectie.

“Met onze nieuwste interactieve displays kunnen gebruikers werkplekken volledig transformeren. Deze grote, schaalbare displays verrijken de samenwerking en verhogen zowel de betrokkenheid als de kennisuitwisseling met collega’s, klanten of vertegenwoordigers”, zegt directeur van Epson Europe Hans Dummer.

Groot en flexibel interactief scherm

Het vlaggenschip is de EB-1485Fi. Dit model heeft een multi-touch display van 100” (inch) in een 16:9 verhouding. Door te kiezen voor een 16:6 verhouding kunnen gebruikers de schermgrootte vergroten tot 120″. Daarnaast biedt de EB-1485Fi een DuoLink-functie om meerdere interactieve beeldschermen te combineren. Dankzij de edge blending-technologie waarmee de EB-1485Fi is uitgerust, ontstaat een naadloze aansluiting tussen de twee schermen en ontstaat één groot flexibel beeldscherm. Dit scherm kan maximaal 155” groot zijn.

In tegenstelling tot sommige beeldschermen is het nieuwe scherm van Epson niet reflecterend. Daardoor tekst onder alle omstandigheden haarscherp leesbaar worden weergegeven.

Het nieuwe scherm kan op verschillende manieren worden aangesloten. Door HDBaseT, een HDMI-poort en een PC-slot kan zowel draadloze als bekabelde connectiviteit tot stand komen.

Upgrade voor gebruikers van Epson-lampdisplay

De Epson EB-1480Fi is een voordeliger vervanger van een lampprojector

Voor het onderwijs zou de aandacht echter vooral moeten uitgaan naar de EB-1480Fi. Dit model is volgens de fabrikant “de ideale oplossing voor onderwijsgebruikers die nu over Epson-lampdisplays beschikken en willen upgraden naar een Full HD-laserdisplay”. De EB-1480Fi is namelijk volledig op maat gemaakt voor de beugels en fingertouch-units die nu gebruikt worden. Hierdoor kan deze hardware ook ná de upgrade gebruikt worden. Dit levert een besparing op in de investering die met de upgrade gepaard gaat.

Intuitief en duurzaam

Volgens de fabrikant zijn de schermen volledig intuïtief en veelzijdig. De schermen zijn goedkoop in het onderhoud en gaan minstens 20.000 uur mee. De fabrikant levert het toestel met een garantie van vijf jaar.