Microsoft organiseert studiedag rond AI-gestuurd onderwijs op woensdag 24 mei

- David Van Waeyenberghe

Op donderdag 24 mei organiseert Microsoft Education een studiedag rond artificiële intelligentie in het onderwijs. De Belgische afdeling kan voor het event rekenen op de medewerking van Stephen Reid. De ‘prince of play’ van Microsoft zal het met de deelnemers onder andere hebben over game-based leren.

‘Unlock Limitless Learning’, zo heet het event, richt zich op de lerarenopleiding. “De vraag kwam vanuit de lerarenopleiding zelf”, geeft Kris Vande Moortel aan. De Education Advisor bij Microsoft zal, samen met Stephen Reid, instaan voor de invulling van het programma. “We willen aantonen dat er heel wat mogelijk is via AI. Er zal ook een stuk game-based learning aan te pas komen omdat we merken dat voor veel leerkrachten of lerarenbegeleiders dit nog altijd een struikelblok is.”

Inspireren door ervaring

De Belgische tak van Microsoft Education slaagde er in om Stephen Reid naar België te halen. Niet toevallig, want twee dagen eerder vindt in Kortrijk het eerste Onderwijs Met Games (OMG) festival plaats. Daar zal Reid een workshop en keynote voor zijn rekening nemen. “We krijgen niet elk jaar de kans om een autoriteit als Stephen naar België te halen. Daarom willen we er het maximale uit halen. Hij kan als geen ander door zijn eigen ervaring anderen inspireren over game-based learning.”

Stephen Reid is vooral gekend van zijn werk met Minecraft. Daar zal hij het ongetwijfeld over hebben, maar game-based learning omvat nog veel meer. Door de ontwikkelingen rond AI ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden. “We gaan de deelnemers motiveren om aan de slag te gaan met AI-leerversnellers. Net daarom zijn we overtuigd dat het programma een meerwaarde zal zijn voor wie betrokken is bij de lerarenopleiding en de lerarenbegeleiders zelf”, aldus Vande Moortel.

lees ook

Televic stopt AI in oefen- en toetsplatform assessmentQ

Programma

De studiedag vindt plaats op woensdag 24 mei van 13 tot 16u30 in Brussels-Neo. Na een korte verwelkoming staan dit op het menu:

  • Onderwijsmissie Microsoft
  • AI als onderdeel van digitale inclusie en basiszorg levenslang leren
  • Netwerkpauze
  • E-sports en game-based learning in onderwijs

Inschrijven voor de studiedag kan via dit formulier.