Logitech brengt nieuwe ‘Pen’ uit voor Chromebooks in de klas

- Ilene Langen

Logitech heeft een nieuwe stylus, met de originele naam ‘Pen’, gelanceerd voor Chromebooks in de klas. Omdat de stylus de Universal Stylus Initiative (USI)-normen ondersteunt, werkt hij zonder koppeling op zo goed als alle recente toestellen.

Dankzij de nieuwe Logitech-stylus ‘Pen’ wordt schrijven op een Chromebook nog gemakkelijker. Onderzoek toont namelijk aan dat leerlingen leerstof beter onthouden wanneer ze deze fysiek noteren. Gezien de Pen de USI-standaard ondersteunt, kan hij gebruikt worden op zo goed als alle recente toestellen. In de toekomst zullen zelfs nog meer fabrikanten aan de normen voldoen volgens Logitech.

”Leerlingen en leerkrachten gebruiken Chromebooks steeds vaker als een alledaags hulpmiddel, zowel op school als thuis. De Logitech Pen hebben wij ontwikkeld met het doel het volledige potentieel van Chromebooks in de klas te benutten”, zegt Michele Hermann, vicepresident Mobility en hoofd Education Solutions bij Logitech. “Chromebooks kunnen zo nog beter worden ingezet als tool om actief te leren door aantekeningen, schetsen en korte notities te maken: een methode die heeft bewezen het vermogen tot begrijpen en onthouden van leerstof te vergroten.”

Sterke batterij

De Pen laad je op via een USB-C-poort op het topje van de stylus, waar je normaal de gom zou vinden. Logitech beweert dat je de stylus tot wel 15 dagen kan gebruiken voor hij moet worden aangesloten. Dat is echter alleen maar zo wanneer er niet langer dan 2,5 uur per dag met de Pen wordt geschreven.

Logitech USI pen
Bron: Logitech

Heb je de stylus snel nodig en is de batterij plat? 30 seconden opladen zorgt voor een halfuur plezier. Bovendien kan je de Pen gebruiken wanneer hij aan het laden is.

Simpel maar duurzaam

Logitechs Pen is door zijn felle kleuren een echte eyecatcher voor het jongere publiek. Bovendien kan de stylus gemakkelijk aan een Chromebook bevestigd worden en ligt hij goed in de hand dankzij zijn antislip-ontwerp, zeker bij schoolkinderen. Er zijn weinig knoppen toegevoegd, wat de Pen simpel en vooral praktisch maakt. De actieve penpunt heeft 4.096 niveaus van drukgevoeligheid, wat hem duidelijker doet schrijven dan eentje met een rubberen punt.

De stylus kan daarnaast nog tegen een stootje dankzij zijn robuuste huls, ook wel de MIL-STD-810-standaard genoemd. Water maakt de Pen niet stuk en ook de schrijfpunt van de pen valt er niet makkelijk uit. Daarenboven voorziet Logitech drie jaar garantie op de stylus.

Logitech USI pen
Bron: Logitech

Enkel voor het onderwijs

Wil je de stylus aanschaffen? Dan dien je via Logitech zelf of andere onderwijsaanbieders je bestelling te plaatsen. De Pen kan namelijk niet door de gewone consument worden aangekocht. De stylus is beschikbaar vanaf april 2022 aan 74,99 euro per stuk, al zal je de Pen vermoedelijk enkel in bulk kunnen bestellen.

Logitech is echter niet het eerste bedrijf dat inzet op een USI-compatibele stylus. Ook is de Pen niet de goedkoopste of meest uitgebreide variant. Lenovo biedt namelijk al een USI Pen aan voor 34 euro met dezelfde functies.

lees ook

Laptoptrends in het onderwijs: in gesprek met Acer