Acer komt met “military grade” laptops voor onderwijs

- Jeroen Langendam

Afb: Acer

Laptopfabrikant Acer komt met drie nieuwe laptops die speciaal bedoeld zijn voor het onderwijs. Deze zijn net zo robuust als militaire apparatuur.

Na Lenovo komt ook Acer met een aantal speciaal voor het onderwijs ontworpen apparaten. Dit voorjaar verschijnen er twee Windows-laptops, waarvan één een convertible is, en een Chromebook op de markt.

Alle devices voldoen volgens Acer aan de MIL-STD-810 standaard. Dit is in Amerika een militaire standaard die aangeeft dat de apparatuur tegen een stootje kan. En wanneer het leger het aandurft een laptop op het slagveld te gebruiken, moet hij ook in het onderwijs kunnen overleven. Als een laptop op de grond valt, of een kind er op gaat staan, hoef je dus niet direct een nieuwe laptop te kopen.

Ook heeft Acer de laptops uitgerust met een accu die het 12 uur volhoudt. Genoeg voor een hele schooldag.

Acer Chromebook 712

De onderwijs-Chromebook van Acer, de Chromebook 712, heeft een 12″ ips-scherm. De resolutie hiervan bedraagt 1366 x 912 pixels. Het scherm kan 180 graden worden omgebogen. Deze Chromebook is functioneel dus een convertible die ook als tablet gebruikt kan worden. Het apparaat zal leverbaar zijn met een van twee processors. De eerste mogelijkheidd is een Core i3-10110U-processor. Deze is dualcore met hyperthreading en klokt 4,1 GHz. De tweede optie is een Pentium Gold6405. Hoewel ook deze dualcore met hyperthreading is, haalt deze slechts 2,4 GHz.

De Chromebook 712 heeft een werkgeheugen van 4 of 8 GB en biedt 32, danwel 64 GB opslagcapaciteit. De Chromebook 712 heeft een minimumprijs van 299 euro.

Windows TravelMate B3

De Windows TravelMate B3 van Acer is een laptop met een 11,6″ scherm (resolutie: 1366 x 769 pixels). Deze laptop draait op processors Gemini Lake Refresh-generatie Intel processors (Celeron/Pentium). Afhankelijk van de gekozen uitvoering (dualcore of quadcore) heeft de laptop een snelheid van 2,6-3,1 GhZ.

Met 4-8 GB DDR4-werkgeheugen en 256GB flash-opslagcapaciteit voldoet deze laptop prima aan de eisen die het onderwijs stelt. Uiteraard zijn Bluetooth 5.0 en wifi standaard.

De TravelMateB3 komt in april op de markt en gaat daar 239 dollar kosten. Wanneer deze laptop in Europa in de winkel ligt is nog niet bekend. Ook op de prijs in euro moeten we nog even wachten.

Acer TravelMate B3 en TravelMate Spin B3 (Afb: Acer)
Acer TravelMate B3 en TravelMate Spin B3 (Afb: Acer)

Windows TravelMate Spin B3

Zoals de naam al doet vermoeden is de Windows TravelMate Spin B3 van Acer de convertible variant van de zojuist besproken laptop. De specificaties zijn min of meer hetzelfde, behalve dat de Spin B3 is uitgerust met een dock en stylus.

Ook de Spin B3 komt in april in de VS op de markt en gaat daar, in de basisuitvoering, 329 dollar kosten