Laat je stem horen over XR-software in het onderwijs

- Ilene Langen

Het Lerend Netwerk rond VR en AR peilt samen met de regionale technologische centra (RTC’s) in Vlaanderen naar welke XR-software zinvol ingezet kan worden in het secundair onderwijs. Ben jij een onderwijsprofessional, L&D-trainer of ontwikkelaar? Laat dan zeker je stem horen.

Nu extended reality (XR) niet meer weg te denken is in onze maatschappij en stilaan het onderwijs begint te veroveren, wil het Leren Netwerk AR/VR in Vlaanderen er graag meer over te weten komen. Samen met de Vlaamse RTC’s peilt het naar welke XR-software zinvol kan worden gebruikt in het Vlaams secundair onderwijs.

XR is alomtegenwoordig

Eerder deze week schreven we al over het nieuwe Centrum Digitaal Leren van Hogeschool PXL dat onderzoek doet naar de technologie. In juni kondigde minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) verder nog aan virtual reality te introduceren in praktijklessen in het technisch en beroepsonderwijs.

De bevraging

Iedereen die met VR, AR of mixed reality te maken heeft, kan de bevraging invullen. Of je nu een leerkracht, pedagogisch begeleider of geïnteresseerd bedrijf bent. De vragenlijst probeert vooral de onderwijsnoden in kaart te brengen, maar ook interessante software te verzamelen. Iedereen met ideeën rond XR kan zijn of haar stem laten horen.

De bevraging zal tot 15 januari 2022 beschikbaar zijn en vind je via deze link.