Dexr wint prestigieuze award voor innovatieve start-up tijdens wereldbefaamd XR-event [Update]

- David Van Waeyenberghe

Carl Boel en Leonard Tam met de start-up award.

Laval Virtual is één van de grootste XR-events ter wereld. Het is de plaats waar iedereen die er toe doet in die sector aanwezig is. Net zoals bij andere events, kunnen awards ook hier niet ontbreken. XR-platform Dexr is geselecteerd in de categorie voor innovatieve start-ups.

Dexr is een platform waar gebruikers op een eenvoudige en betaalbare manier XR-applicaties kunnen creëren. Het idee groeide uit een gezamenlijke droom van enkele XR-enthousiastelingen: Leonard Tam, Michiel Van den Camp, Kim Note en Carl Boel. Die laatste schreef enkele maanden geleden het boek Virtual Reality – van hype naar realiteit, met Jelle Demanet.

Laval Virtual

Baanbrekende start-up

Laval Virtual brengt sinds 1999 de hele XR-gemeenschap in Europa samen. Professionals, start-ups, academici, studenten, pioniers en zelfs kunstenaars ontmoeten elkaar op één plek in het Westen van Frankrijk. Het event geeft de kans aan nieuwe toepassingen in de immersieve technologie-industrie om zich aan het grote publiek voor te stellen. De organisatoren zetten zelf ook enkele opvallende tool en platformen in de kijker.

Product demo Dexr

Dexr is dus één van die genomineerde start-ups die door de organisatie naar voor zijn geschoven. “Start-ups jonger dan drie jaar, die een revolutionaire oplossing hebben, kunnen meedingen”, legt Carl Boel uit. “De jury bestaat uit gerenommeerde spelers uit de XR-industrie. Dexr behoort tot de laatste negen van alle inzendingen.” Door die nominatie kreeg Dexr een plaatsje op de start-up afdeling van het event.”

Panelgesprek

Op Laval Virtual staat alles wat met XR te maken heeft centraal. Dat gaat van hardware tot  software, services , games, etc. “Voor ons is dit een unieke kans om extra zichtbaarheid te genereren. Het event is sinds woensdag bezig en we kregen al veel mensen aan onze stand. Het zijn personen actief in verschillende sectoren, van onderwijs tot enterprise maar ook XR developers, resellers en zelfs investeerders.”

lees ook

Vlaamse onderzoekers inspireren internationale collega’s met raamwerk voor XR-implementatie

Het vond plaats van 10 tot 12 april. Carl Boel namop de laatste dag deel aan een panelgesprek over XR in het onderwijs. “Ik gafook een presentatie geven over hoe XR in onderwijs op grote schaal uit te rollen. Meer informatie over het event én de genomineerde start-ups vind je via deze website.

[UPDATE 16/4] Dexr heeft de prestigieuze award in de categorie van innoverende start-ups binnengehaald. Initiatiefnemers Carl Boel en Leonard Tam “De jury waardeerde onze schaalbare aanpak, ons evidence-informed ontwerp en onze doordachte zakelijke roadmap”, aldus de winnaars. Volgend jaar mag Dexr als laureaat met een eigen stand uitpakken tijdens Laval Virtual.

Leonard Tam en Carl Boel tijdens de awarduitreiking van Laval Virtual.

Nog interessanter: Dexr mag deelnemen aan een acceleratorprogramma om de Franse markt voor VR te betreden. “We beschouwen deze beloning als een erkenning van de waarde van onze missie en van de manier waarop ons Stage-auteursplatform docenten, instructeurs, HR- en L&D-professionals de tools biedt om XR te gebruiken voor leren en trainen, op een toegankelijke, betaalbare, effectieve en boeiende manier.”