MaFEA-event toont mogelijkheden van ‘Future Education’

- David Van Waeyenberghe

Op woensdag 21 februari vindt in Emmaüs Aalter (secundair) een event plaats rond ‘Future Education’. MaFEA staat voor ‘Making Future Education Accessible. Tijdens het interactieve event, dat ook online is te volgen, stellen partnerscholen uit Finland, Portugal, Estland, Nederland en uiteraard België de onderzoeksresultaten voor.

Meer dan twee kaar onderzochten de scholen in kader van het Erasmus+ project het effectief inzetten van de modernste technologieën tijdens verschillende lesmomenten. “Dit project maakt boeiend en meeslepend ‘lesgeven’ en ‘les krijgen’ met moderne tools toegankelijk dankzij handleidingen op maat van verschillende educatieve actoren”, zegt Erasmus+ coördinator Peter De Deyn.

Het MaFEA-team, met uiterst rechts Peter De Deyn.

MaFEA-bibliotheek belichten

De deelnemers aan het Erasmus+ project stopten al hun bevindingen in een heuse MaFEA-bibliotheek. “Naast heel wat tutorials zijn er volledig uitgewerkte lesplannen terug te vinden om te werken met de moderne technologieën. Zo vinden leerkrachten er informatie over Quest, Pico, HoloLens, XR-content, maar ook ideetjes voor Lego Spike en ThingLink.”

Tijdens het MaFEA-event op woensdag 21 februari zal het onderzoeksteam het ontwikkeld materiaal ter beschikking stellen aan alle geïnteresseerden in Vlaanderen. “Meer zelfs, verschillende leerkrachten zullen hun les doorlopend live demonstreren en toelichten tijdens workshops”, legt Peter De Deyn uit. Die workshops vinden plaats van 11 tot 14 uur in de secundaire school van Emmaüs Aalter (onderdeel van Broeders van Liefde).

lees ook

Nieuwe oproep Digitale School focust op leerkracht van de toekomst

Specialisten aan het woord

In de namiddag maken de praktijkvoorbeelden plaats voor vijf keynote speakers. MaFEA strikte absolute vakmensen die hun passie en kennis delen met de aanwezigen én via een online platform. “Die topsprekers stellen hun visie voor op het onderwijs van de toekomst. De deelnemers mogen een ‘immersive experience’ verwachten met veel voorbeelden voor en door de leerkracht van morgen.”

Om de veranderende rol van de leerkracht in het onderwijs te onderstrepen, wist MaFEA wist enkele boeiende sprekers te stikken. Eugène Kuipers (CEO Fectar.com), Kris Vande Moortel (Edu advisor Microsoft), Carl Boel (CPO Dexr, onderzoeker), Joachim De Vos (CEO Living Tomorrow) en Jeroen Baert (Nerdland comedian) zorgen ongetwijfeld voor inspirerende momenten.

Inschrijven voor MaFEA (live of online) kan via deze link.