Derde editie Digiwijs op maandag 25 september

- David Van Waeyenberghe

Het event, dat in het teken staat van digitaal educatief materiaal, zet voor de derde uitgave onderwijs en artificiële intelligentie centraal. Digiwijs vindt plaats op maandag 25 september op de imec-site in Leuven.

De maatschappij verandert razendsnel, weet de organisatie van Digiwijs. “Het wordt een must om vol vertrouwen mee te gaan in de technologische en digitale transformatie”, aldus Yana Baetens van imec en Mediawijs, twee van de organiserende partners. “De transformatie is vooral een verrijking voor leerlingen, leerkrachten en andere betrokkenen in het kleuter-, lager en secundair onderwijs.” Digiwijs wil daarom een startpunt zijn om de digitale leertools te integreren in de klaspraktijk.

Uniek onderwijsevent

De organisatoren spreken over Digiwijs als een ‘uniek onderwijsevent’. Daarvoor halen ze enkele troeven naar boven. “We brengen via direct contact met de partners een straffe bundeling van niet-commerciële (digitale) tools en kant-en-klaar lesmateriaal”, aldus Baetens. Daarnaast zijn alle tools en content meteen inzetbaar in de les. De hands-on workshops en interactieve sessies zijn opgebouwd rond vier clusters: mediawijsheid, gepersonaliseerd leren, STEM en lesgeven in een digitale school.”

De praktijkgerichte studiedag richt zich in de eerste plaats tot leerkrachten, ICT-coördinatoren en directeurs uit het kleuter-, lager en secundair onderwijs. Partners zoals imec, itec, Mediawijs, Brightlab en VRT brengen hun expertise in de verschillende domeinen samen.

lees ook

Sam Altman (OpenAI): “AI zal onderwijs revolutioneren maar leren niet vervangen”

Programma en inschrijvingen

Digiwijs start, na de gebruikelijke koffie, croissant en openingswoord met een keynote van Robbe Wulgaert en Rinke Vanhoeck. Zij zullen praten over de impact van AI in het onderwijs, die uiteraard ruimer is dan ChatGPT. Aansluitend vinden parallelle sessies plaats over de vier verschillende thema’s. Het einde van Digiwijs 2023 is voorzien rond 15u30.

Het volledige programma en inschrijvingsvoorwaarden zijn terug te vinden op de website van Digiwijs. Inschrijven kan tot de avond voor het event, zondag 24 september.