Tweede editie Digiwijs op dinsdag 15 november

- David Van Waeyenberghe

Het Digiwijs-event gidst leerkrachten, ICT-coördinatoren en directeurs verder door het digitale landschap met interactieve workshops en kant-en-klaar lesmateriaal.

De tweede editie van Digiwijs vindt op dinsdag 15 november plaats in Brugge. Na de succesvolle eerste uitgave, vorig jaar in Mechelen, werken de verschillende partners ook nu samen aan het evenement. Het doelpubliek is een bonte mix van leerkrachten, ICT-coördinatoren en directeurs uit het kleuter, lager en secundair onderwijs en staat digitaal educatief materiaal centraal.

Digiwijzer worden

De maatschappij verandert razendsnel en ook het schoollandschap volgt die trend. Digiwijs wil vertrouwen schenken aan iedereen die binnen de school bezig is met de technologische en digitale transformatie. Dat doen de organisatoren met een praktijkgerichte studiedag. Leerkrachten, directeurs en ICT-coördinatoren mogen zich verwachten aan workshops en interactieve sessies waarbij de tools, technologie en handvaten centraal staan.

Digiwijs klopt zichzelf graag op de borst met enkele unieke troeven. “We brengen een straffe bundeling van niet-commerciële (digitale) tools en kant-en-klaar lesmateriaal”, somt Yana Baetens van organisator Mediawijs op. “De voorgestelde tools en content zijn onmiddellijk toepasbaar in de les. Tijdens het event krijgen de deelnemers de kans om in dialoog te gaan met de partners die hen ondersteunen en stimuleren bij het eigen educatief traject.”

lees ook

De toekomst van EdTech? Hou de mens centraal!

Vier thema’s

Digiwijs is opgebouwd rond vier thema’s. Dat zijn gepersonaliseerd leren, mediawijsheid, STEM en lesgeven in een digitale omgeving. Alle workshops en lezingen houden verband met die onderwerpen. Aan de bezoekers vraagt de organisatie om de eigen laptop mee te brengen. Wie dit niet kan, heeft de mogelijkheid om een toestel ter plaatse te gebruiken.

Het programma start, na een verwelkoming met koffie en croissant, met een plenaire keynote van pedagogisch coördinator Griet Mertens. Nadien vinden enkele parallelle sessies plaats voor en na de middag.  

Digiwijs vindt plaats in BMCC (Sint-Maartensblik 1, 8000 Brugge). Het volledige programma en de inschrijfmodaliteiten zijn terug te vinden op de website van Digiwijs.