Digiwijs worden op 6 oktober 2021

- Ilene Langen

Het Digiwijs-evenement vindt op woensdag 6 oktober 2021 plaats in Mechelen. Ideaal om je te verdiepen in het lesgeven in een digitale school.

Op woensdag 6 oktober 2021 kan je in Mechelen digitaal wijzer worden op Digiwijs. Het evenement bestaat uit een plenaire lezing van Theo Compernolle, neuropsychiater en auteur van verschillende bestsellers rond stress en het brein, en meerdere interactieve sessies. De workshops draaien rond vier grote thema’s, namelijk mediawijsheid, gepersonaliseerd leren, STEM en lesgeven in een digitale school. Op de website van Digiwijs vind je alle nodige, specifieke info over het evenement (en de workshops).

Gezien onze maatschappij steeds digitaler wordt en scholen moeten digispringen, focust het evenement vooral op leerkrachten, ICT-coördinatoren en directies van het basis- en secundair onderwijs. Je kan er namelijk kant-en-klaar lesmateriaal en digitale tools vinden die onmiddellijk toepasbaar zijn in de les.

Praktische info

Het evenement gaat coronaveilig door in het Lamot Congres- en Erfgoedcentrum van 8u30 tot 16u00. Je wordt wel verwacht je eigen laptop of tablet mee te brengen. Heb je dat niet, kan je bij je inschrijving aangeven om er eentje te lenen. Vooraf inschrijven is dus vereist, ook al is het evenement gratis.