UGent sluit raamcontract met Lab9 Pro voor het leveren Apple-hardware

- Ilene Langen

De komende vier jaar zal Lab9 Pro Apple-toestellen aan het administratief en onderwijzend personeel van de UGent leveren. Het raamcontract wordt ook opengesteld voor enkele andere universiteiten en hogescholen, en het UZ Gent.

De UGent was op zoek naar Apple-toestellen en -diensten voor zijn administratief en onderwijzend personeel en stelde daarom een raamcontract op. Dat contract hield drie grote pijlers in: prijs, kwaliteit en volledigheid van dienstverlening, én duurzaamheid. Twee partijen dienden een voorstel in, maar de UGent koos Lab9 Pro als uiteindelijke leverancier.

Ontlasten van ICT-teams

Lab9 Pro, Apple Premium Reseller, zet voornamelijk in op een repair-portaal dat 7 dagen op 7 beschikbaar is in meerdere talen. Personeelsleden kunnen op die manier zelf een herstelling melden, waardoor deze sneller zal verlopen en alle ICT-teams ontlast zijn.

Daarnaast zijn er verschillende servicepunten verspreid over het hele land, alsook een dienst waarbij klanten hun oude toestellen kunnen inleveren tegen een omruilwaarde. Deze toestellen worden achteraf gerecycleerd om zoveel mogelijk in te spelen op duurzaamheid.

Niet enkel UGent

Naast de UGent kunnen ook de Artevelde Hogeschool, Howest, de Universiteit Antwerpen, de Vrije Universiteit Brussel en het UZ Gent intekenen zodat personeelsleden gebruik kunnen maken van Apple-hardware. De geschatte omzet van deze aanbesteding bedraagt 2,7 miljoen euro voor zijn totale duurtijd.

Het raamcontract loopt tot en met 30 september 2024.


Lees ook: Handgeschreven notities maken op een Apple-toestel doe je zo – Schoolit