Handgeschreven notities maken op een Apple-toestel doe je zo

- Ilene Langen

Werk je op school met een Apple-toestel? Dan is deze app misschien wel iets voor jou en je leerlingen. Dankzij GoodNotes kan je handgeschreven notities en aantekeningen maken, die je makkelijk kan beheren op je MacBook of iPad.

Ben je op zoek naar een app die je toelaat handgeschreven notities en aantekeningen te maken? Dan is GoodNotes misschien wel iets voor jou. De toepassing kan je wel enkel op Apple-toestellen gebruiken en is niet geheel gratis. De kostprijs bedraagt 7,99 euro.

Handschriftherkenning

Voor die prijs krijg je natuurlijk veel terug. Je kan kiezen of je in de app wil typen of schrijven, wat op verschillende soorten bestanden kan, denk hierbij maar aan pdf’s. Dankzij de herkenning van je handschrift en OCR-technologie, kan je zelfs je handgeschreven notities doorzoeken op specifieke woorden of de tekst helemaal converteren naar een getypt stuk.

goodnotes technologie
Bron: GoodNotes

Niet enkel Apple

De app biedt ook niet enkel ondersteuning voor de Apple Pencil, maar laat je verschillende soorten stilussen gebruiken. Op die manier ben je dus niet gebonden aan een specifiek product. Wil je je notities opslaan en delen? Dan kan dat makkelijk via iCloud maar ook via toepassingen van derden, zoals Google Drive.

Studeren en samenwerken

Om samen te werken aan notities met een medeleerling, hoef je enkel het document via een link met elkaar te delen. Studenten kunnen daarnaast nog gebruik maken van de ‘flash cards’-optie, waarbij ze snel termen of woordenschat kunnen leren via geheugenkaartjes.

Flashcard
Bron: GoodNotes

Alle andere functies van de app vind je hier.