Future Classroom Lab zet deuren open voor kleuteronderwijs

- David Van Waeyenberghe

Het Brusselse Future Classroom Lab organiseert op donderdag 28 september een open dag gericht op het kleuteronderwijs. De bedoeling van FCL is om ICT-coördinatoren en leerkrachten in het kleuteronderwijs te inspireren.

Het Future Classroom Lab is een project van European Schoolnet. In een volledig uitgeruste onderwijs- en leeromgeving daagt het lab de bezoekers uit om na te denken over pedagogie, technologie en de algemene inrichting van klaslokalen. De deelnemers aan de open dag zullen inspiratie opdoen over leeromgevingen, interactie, nieuwe technologieën, sociale trends die het leren beïnvloeden, maar ook praktijkvoorbeelden en Vlaamse platformen ontdekken.

Workshops en activiteiten

Aan de hand van workshops en activiteiten leren de deelnemers de filosofie kennen van het Future Classroom Lab. Het programma is opgevuld met leerrijke en interactieve activiteiten. Naast praktijkvoorbeelden zullen ook partners van het FCL hun producten demonstreren. Ook het Kenniscentrum Digisprong verzorgt enkele workshops. Het programma neemt een volledige dag in beslag. Deelnemers kunnen doorlopend verschillende ruimtes bezoeken en materialen ontdekken.

Programma van de open dag voor het kleuteronderwijs

lees ook

Europese EdTech-landschap groeit snel ondanks uitdagingen

De open dag vindt plaats in de verschillende lokalen van het Future Classroom Lab (Trierstraat 61) in Brussel. Het even is gratis, maar inschrijven is verplicht via dit formulier. Het aantal deelnemers is beperkt tot 30. Wie zich heeft ingeschreven, maar uiteindelijk niet kan deelnemen moet dit zo snel mogelijk laten weten via kenniscentrumdigisprong@ond.vlaanderen.be