Future Classroom Lab zet deuren open op 24 oktober

- David Van Waeyenberghe

Het Future Classroom Lab, een project van European Schoolnet, zet de deuren open voor ICT-coördinatoren en directeuren op zoek naar innovatie en inspiratie.

Met een volledig uitgeruste onderwijs- en leeromgeving daagt het Future Classroom Lab bezoekers uit om na te denken over de rol van pedagogie, technologie en inrichting van hun eigen klaslokalen. Het lab is een project binnen European Schoolnet en bestaat intussen tien jaar.

Grensoverkoepelende samenwerking

Het European Schoolnet werd opgericht in 1997 en heeft de hoofdzetel in Brussel. Het is een netwerk van 33 Europese ministers van Onderwijs dat streeft naar innovatie in onderwijs en leren. De belangrijkste stakeholders zijn scholen, leraren, onderzoekers, partners uit het bedrijfsleven en andere ministeries van onderwijs.

Het Future Classroom Lab is een onafhankelijk gefinancierd en duurzaam platform waar de hierboven vernoemde stakeholders regelmatig samen komen voor workshops en seminaries. Die bijeenkomsten moeten mee helpen om visies voor de scholen van de toekomst te ontwikkelen en strategieën uit te stippelen. Elk land heeft zijn eigen ambassadeur. Voor ons land neemt Stephanie De Clercq van het Kenniscentrum Digisprong die honneurs waar.

lees ook

Schoolnet Academy en Google lanceren MOOC met vier modules

FCL Open Day

Het Future Classroom Lab zet op maandag 24 oktober de deuren wagenwijd open directeurs en ICT-coördinatoren die op zoek zijn naar inspiratie en innovatie voor hun ICT-visie. Aan de hand van keuzeworkshops en interactieve activiteiten ontdekken de deelnemers de filosofie van FCL. In de voormiddag zal de focus liggen op het basisonderwijs. Na de middag komt het secundair in de picture. Er is ruimte voor FCL-partners om hun producten te demonstreren.

Het volledige programma is nog niet gekend. Het event is gratis maar inschrijven is verplicht via deze link. De limiet per dagdeel ligt op 30 deelnemers, snel zijn is dus de boodschap. FCL bevindt zich in de kantoren van European Schoolnet (Trierstraat 61 in Brussel).