Sphero introduceert Activity Kit voor Sphero Mini

- Jeroen Langendam

Sphero introduceert de Sphero Mini Activity Kit waarmee het populaire robot-balletje nog meer mogelijkheden tot spel en ontdekking biedt.

Een paar weken geleden maakten we bekend dat Sphero haar concurrent littleBits overneemt. De energie die het bedrijf in de overname heeft gestoken blijkt niet ten koste gegaan te zijn van productontwikkeling, want het bedrijf maakt bekend dat ze binnenkort een Activity Kit voor hun robotballetje Mini op de markt brengen.

De Sphero Mini Activity Kit bevat de al bekende Mini-robotbal die via een app is te besturen, 37 onderdelen voor het bouwen van hindernisbanen of leuke spellen en 15 Activity Cards met STEM-uitdagingen en spellen om van te leren. De robotbal zelf ziet er gelikt en futuristisch uit.

Zoals de trailer laat zien bevat de Activity Kit een schat aan leuke activiteiten en spellen. Bij sommige spellen bestuur je de robotbal met de telefoon, terwijl bij andere spellen juist de robotbal dient als besturing van een telefoongame.

Sphero Mini programmeren via Sphero Edu

Er is ook een koppeling met Sphero Edu, waardoor het mogelijk wordt om de robotbal te programmeren. Bouw een doolhof en loof een prijs uit voor de eerste die erin slaagt de Mini zó te programmeren dat deze er –zonder te botsen- doorheen rolt. Aangezien de Mini-robotbal alle kanten op kan, maar ook op verschillende snelheden (tot 1 meter per seconde) kan rollen, kan dat een pittige uitdaging zijn. Gelukkig is het bij de Sphero Mini ook leuk als het niet gaat zoals bedoeld.

Sphero Mini Soccer – voor voetballiefhebbers

Sphero komt trouwens ook met een nieuw ontwerp, speciaal voor voetballiefhebbers. Deze robotbal heeft dezelfde features als de normale Mini, maar ziet er uit als een voetbal, waardoor het aanzet tot allerlei nieuwe spellen die we kennen van de voetbaltraining, zoals balcontrole en penalty-schieten.

Verkrijgbaar vanaf 2 oktober 2019

De Sphero Mini Activity Kit is verkrijgbaar vanaf 2 oktober 2019. De verkoopprijs van de dit speel- en leerpakket zal ongeveer $79,99 bedragen, wat $30 meer is dan de prijs van enkel de Sphero Mini.