Prowise lanceert Ten G2 touchscreen

- David Van Waeyenberghe

Het Nederlandse Prowise heeft met Ten G2 een nieuw digibord uitgebracht. Het touchscreen koppelt techniek aan veilige software en is beschikbaar vanaf begin oktober.

Vorig jaar stelde Prowise met Ten naar eigen het meest innovatieve touchscreen ooit voor. In 2020 bestelde het Brusselse onderwijs liefst 1.500 touchscreens bij Prowise. De nieuwe Ten G2 schakelt nog een versnelling hoger. De software is gecertificeerd voor een optimale veiligheid. Het digibord is voorzien van Android 11, komt met vier pennen met oppakherkenning, een antibacteriële plaat en honderden educatieve tools en apps.

Schrijfvrijheid centraal

Prowise trekt met de nieuwe Ten G2 de kaart van volledige schrijfvrijheid. De vier meegeleverde pennen zorgen voor volgens de producent voor een pen-op-papier schrijfervaring. Door de oppakherkenning koppelt de pen zich meteen aan een actie, zoals het openen van de annotatiefunctie. De nanotextuur in de glasplaat en het feit dat er geen ruimte is tussen die glasplaat en het LCD-paneel zorgen voor de optimale benutting van slimme schrijffuncties.

Het digibord is uitgerust met honderden educatieve tools en apps, die zonder extra kosten of een pc-module kunnen worden ingezet. Zo ondersteunt het scherm bijvoorbeeld de populaire Microsoft Teams-, Google Meet, Skype- en Zoom-pakketten voor onderwijs op afstand. De leerkracht beschikt ook over digitale onderwijstools zoals een mindmap, memory, getallenlijn, verhoudingstabel en een werkplanner.

Cyberveilige software

Het nieuwe Prowise aanraakscherm Ten G2 is voorzien van door het BSI gecertificeerde onderwijs- en MDM-software. BSI (Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik) is een wereldwijde autoriteit op vlak van cyberveiligheid. Het toetst software af op gegevensbescherming, informatiebeveiliging en dataopslag. De lessensoftware Presenter, Prowise Screen Control (om schermen op afstand te beheren) en de clouddiensten zijn bekroond met het IT-Grundschutz-certificaat.

De Ten G2 is voorzien van een antibacteriële glasplaat die gedurende vijf jaar tot 99 procent van de meest voorkomende bacteriën doodt. Ingebouwde sensoren meten de luchtvochtigheid, temperatuur, CO², gassen en stofdeeltjes in de ruimte. Het scherm beschikt daarnaast over Android 11, 6/64 GB opslag en wifi 6.

Beschikbaar vanaf oktober

Prowise brengt vier formaten op de markt. De Ten G2 75” (2.400 euro) en 86” (2.900 euro) zijn in België leverbaar vanaf de eerste week van oktober. In een latere fase brengt Prowise met 65” (1.900 euro) en 98” (5.000 euro) nog twee modellen op de markt. De volledige specs vind je hier.

Alle prijzen zijn exclusief btw.