Brussels onderwijs bestelt 1.500 touchscreens bij Prowise

- Cédric Van Loon

De raamovereenkomst van drie jaar heeft een geschatte omzet van vijf miljoen euro. De eerste leveringen, installaties en trainingen gebeuren deze zomer al.

Stad Brussel en technologisch partner i-City hebben de opdracht uitgeschreven. Op technisch en didactisch niveau worden leerkrachten en ICT-coördinatoren begeleid om het maximale uit de nieuwe oplossingen te halen. Scholen kunnen kiezen tussen drie formaten: 65 inch, 75 inch of 86 inch.

Media Service België is in Brussel verantwoordelijk voor de oplevering van het project. Samen met i-City wordt de installatie, training en service verzorgd.

Prowise heeft in de tender de splinternieuwe Prowise Touchscreen One opgenomen. Het betreft een 4K-scherm met krasvaste glasplaat en stereo soundbar onderaan het scherm. Er worden twee pennen meegeleverd. De Touchscreen One ondersteunt tot 20 simultane aanraakpunten en is Windows Ink-compatibel. Het apparaat komt met een appwinkel waar je onder andere Microsoft Office, Skype en Zoom terug kan vinden. Eigen apps aanmaken kan via Prowise Browse.

Belgische markt

“Deze tender is een grote stap in de verovering van de Belgische markt”, zegt Michael Ahrens, directeur bij Prowise. “We zijn enorm trots dat een grote stad als Brussel een lange commitment met ons aangaat. Juist nu heeft het onderwijs behoefte aan slimme, betrouwbare en veilige digitale leermiddelen om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden.”

“Door het ontwikkelen van onze eigen producten zijn we in staat om een nieuwe standaard te zetten voor privacy en security binnen technologie in het klaslokaal. Samen met Media Service België zorgen we ervoor dat studenten in Brussel kunnen genieten van hun onderwijservaring in een veilige en betekenisvolle omgeving.”

Sterk groeiend

Het Nederlandse Prowise groeit hard en boekte een gemiddelde omzetstijging van 151 procent over de laatste drie jaar. Het bedrijf bestaat elf jaar. Vandaag maken 20.000 scholen over 26 landen gebruik van hun digitale oplossingen. Met het nieuwe contract wil Prowise zijn voetafdruk in België gevoelig vergroten.