Prowise noemt nieuwste touchscreen ‘meest innovatieve ooit’

- Jeroen Langendam

Prowise noemt Touchscreen Ten "ons beste scherm ooit".

Het Nederlandse bedrijf Prowise brengt een nieuw digitaal schoolbord op de markt. De Touchscreen Ten zou zowel voor klassikaal onderwijs als voor afstandsleren ideaal zijn.

Prowise, dat vorig jaar een mooi contract in Brussel wist binnen te halen, lanceert een nieuwe touchscreen, de Touchscreen Ten. In de aankondiging laat het Nederlandse bedrijf alle bescheidenheid varen. Op haar website noemt het bedrijf de Prowise Touchscreen Ten “ons beste scherm ooit”.

De Prowise Touchscreen Ten is door het bedrijf in eigen beheer ontwikkeld en zou zowel voor klassikaal onderwijs als voor afstandsonderwijs een perfect instrument zijn. Door 40 touchpoints kun je praktisch met de hele klas tegelijk op het scherm werken. Online onderwijs wordt makkelijker dankzij de ingebouwde screensharing (met annotatiefunctie).

Prowise heeft bij de ontwikkeling van de Touchscreen Ten serieus aandacht besteedt aan cybersecurity. Het bedrijf heeft zelfs een team professionele hackers ingeschakeld om de beveiliging van zowel de hardware als de bijbehorende apps stevig te testen.

Eigen app store verhoogt veiligheid

Hoeveel beveiliging je in de hardware ook inbouwt, wanneer iemand een onveilige app installeert loop je het risico van cyberaanvallen. Om die reden Prowise een eigen app store opgezet, wat de enige manier is om apps op de Touchscreen Ten te installeren. Apps die hierop toegelaten worden zijn uitvoerig getest en veilig bevonden.

Software updates inbegrepen

Prowise geeft 5 jaar volledige (on-site) garantie op de Prowise Touchscreen Ten. Gedurende die garantieperiode ontvang je ook gratis relevante software-updates.

Bewegend leren

Een mooie feature is de MOVE-camera. De camera wordt gratis meegeleverd met de Prowise Touchscreen Ten en kan worden gebruikt voor videobellen. Innovatiever is dat je door de koppeling ook bewegend leren kunt inzetten. Prowise: “Sommige kinderen leren veel beter door actieve deelname met het hele lichaam. Bewegend leren sluit aan bij de belevingswereld van kinderen, is gezond en verbetert het leerresultaat. “

Twee schermgroottes

De Prowise Touchscreen Ten is verkrijgbaar in twee formaten, namelijk 75” (€ 2.250) en 86” (€ 2.750). Een demo kan aangevraagd worden per e-mail (info@prowise.com) of telefonisch (+31 495 49 71 10.