Nieuwe HP Fortis pc’s voorzien in flexibele behoeften voor onderwijs

- David Van Waeyenberghe

HP heeft twee nieuwe laptops gelanceerd waarmee het technologiebedrijf de lat hoger legt voor het werken, leren en creëren. Daarmee speelt HP in op de grotere vraag vanuit het bedrijfsleven en onderwijs naar duurzame apparaten die samenwerking en taakgericht leren stimuleren.

De nieuwe toestellen, in de HP Fortis line-up zijn de Pro x360 Fortis 11-inch G11 Notebook en HP Fortis x360 11-inch G3 J Chromebook.

HP Pro x360 G11 Notebook

Deze notebook is voorzien van een Intel processor N100 en N200 CPUs, Intel Wi-Fi 6E WLAN2 module en MU-MIMO ondersteuning. Net als de Chromebook onderging deze Notebook met succes 19 criteria voor MIL-STD-810 testen5 met verbeterde val-, stof- en tuimeltests6. Beide toestellen zijn voorzien van een verbeterd toetsenbord met verankerde hoes dat bestand is tegen morsen met samengesmolten rubberen bekleding, voor een robuust ontwerp en betrouwbare prestaties.

De HP Pro x360 Fortis 11-inch G11 Notebook PC is ontworpen voor werknemers en studenten in blended omgevingen die duurzaamheid, flexibiliteit en tools voor productieve samenwerking nodig hebben. Het toestel springt er uit met volgende kenmerken:

  • Hands-on leren wordt ondersteund dankzij een 360-graden scharnier, interactief touchscreen en optionele HP Slim Rechargeable Pen6 waardoor gebruikers productief en creatief kunnen zijn, van het maken van aantekeningen tot tekenen en bewerken 
  • Het duurzame ontwerp absorbeert schokken van stoten dankzij strak gebonden, samengesmolten rubberen bekleding en doorstaat IP5X stof testen8 met succes voor een grotere pick resistance op een verbeterd toetsenbord met verankerde hoes
  • Intel® Wi-Fi™ 6E WLAN2 module ondersteunt MU-MIMO3 en HP Extended Range Wireless LAN om verbonden te blijven, zelfs in drukke draadloze netwerken
HP Pro x360 Fortis 11-inch G11 Notebook

HP Fortis x360 11-inch G3 J Chromebook

De HP Fortis x360 11-inch G3 J Chromebook is uitgerust met Intel® Processor N4500, N5100 en N6000 CPUs en Intel® Wi-Fi™ 6 WLAN4 met MU-MIMO. Het toestel helpt werknemers en studenten leren, creëren en samenwerken op een interactieve en gepersonaliseerde manier en heeft volgende kenmerken:

  • Dankzij het x360-scharnier kunnen gebruikers met gemak projecten en opdrachten afwisselen in laptop-, tablet-, tent- of standmodus. 
  • Een optionele autofocus 5MP tweede camera6 in tabletmodus zorgt voor een betere samenwerking dan de vorige generatie camera met vaste focus. 
  • Intel® Wi-Fi™ 6 WLAN4 module ondersteunt MU-MIMO3 en HP Extended Range Wireless LAN zorgt voor geavanceerde draadloze connectiviteit. 
HP Fortis x360 11-inch G3 J Chromebook

lees ook

HP zet in op de klas van de toekomst in Boussu

Prijzen en beschikbaarheid

De Chromebook-versie zal vanaf maart beschikbaar zijn vanaf 365 euro exclusief btw. De prijs van de Notebookversie is nog niet gekend. (Zodra die prijs bekend is, passen we deze pagina aan, red.)